Honda City fiyatıyla Egea’ya meydan okuyor

Honda City 2020

Honda’nın uzun bir aradan sonra tekrardan tasarlayıp kullanıcıların beğenisine sunduğu City modeli tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. İşte konunun tüm detayları.

Honda City fiyatıyla Egea’ya meydan okuyor. Malum hem ucuz, hem de büyük bagaj alanına sahip bir sedan otomobil arıyorsanız seçenek yelpazeniz hayli kısıtlı. Bu segmentte hali hazırda göze çarpan iki model ise Taliant ve Egea. Egea’yı zaten yıllardır biliyoruz. Kendisi günümüzün modern Şahin’i ya da Doğan’ı olacak kalibrede bir araç. Taliant ise anca günümüzün Toros’u olabilir.

Şimdiye kadar yayınlanan Taliant incelemelerinde genel olarak otomobilin fazlasıyla özensiz tasarlandığına değinilmişti. 2021 yılında dahi arka camların manuel sistemle geliyor olması büyük eleştiri toplamıştı.

2020 honda city

Honda City fiyatıyla Egea’ya meydan okuyor

Şimdi ise bu iki modele alternatif yeni bir model daha var. Honda City. Honda’nın B segmentine hitap eden sedan modeli hem fiyatı, hem de tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Hali hazırda 1.5 litrelik benzinli motoru ve otomatik şanzımanı ile gelen araç 219 bin TL’lik etikete sahip. Eğer araç içerisindeki donanımları bir tık daha arttırmak isterseniz o zaman da 10 bin TL fazladan ödeyerek Executive versiyonunu satın alabilirsiniz.

Elbette City’nin rakipleri Taliant ve Egea’ya oranla bir tık daha pahalı olduğunu da unutmamak gerekiyor. Fakat City’nin baz donanım olarak otomatik vitesle geliyor olması da göz ardı edilemez.

Galaxy S22 serisi renk seçenekleri belli oldu