HMS Core 6.0 küresel pazarda kullanıma sunuldu

d2

Huawei, ABD yasağından bu yana HMS (HUAWEI Mobil Servisleri) Core’u geliştiriyor. Google Play Hizmetlerinin bir alternatifi olarak sunulan uygulamanın son versiyonu olan HMS Core 6.0 küresel pazarda kullanıma sunuluyor.

Geçen ay, Huawei Developer Day konferansında şirket , Çin’de HMS Core 6.0’ı tanıttı. Birkaç hafta sonra ise HUAWEI Mobil Hizmetlerinin en son sürümü artık uluslararası pazarlarda yer alacağı açıklandı.

Resmi basın açıklamasına göre, HMS Core’un en son sürümü medya, grafik, telekomünikasyon ve diğerleri için iyileştirmeler getiriyor. Firma, tüm cihazlar için HMS Core 6.0 APK’sını kullanıma sunduğunu söylüyor. Bu nedenle, geliştiriciler yeni tanıtılan özellikleri kullanmaya başlayabilir.

HMS Core 6.0 küresel pazarda piyasaya sürüldü

Medya departmanındaki iyileştirmelerden bahsederken, AV Pipeline Kit artık süper video çözünürlüğü, ses olayı algılama ve diğer medya hizmetleri için önceden ayarlanmış ardışık düzenleri sağlıyor. Grafiklere gelince, 3B Modelleme Kiti, animasyon uygulamalarının yanı sıra e-ticaret için RGB kamera kullanarak 3B nesne rekonstrüksiyonu ve malzeme üretimi gibi AI tabanlı yetenekler sunuyor.

Ayrıca, Bilgisayar Grafikleri Kiti, yeni nesil mobil oyunlar için iç mekan sahnelerini daha gerçekçi hale getirmeye yardımcı olan yeni bir “hacimsel sis” özelliği getiriyor. Bu özellik Vulkan için destek gerektiriyor.

Telekomünikasyon için, Ağ Kiti, güncellenmiş bir AI destekli ağ ortamı tahmin işleviyle birlikte gelir. Bunun, uygulamaların ağ gecikmesini %20’den fazla azalttığı söyleniyor.

Son olarak, HMS Core 6.0 ayrıca Üyelik Kiti, Video Düzenleyici Kiti ve Ses Düzenleyici Kiti gibi yeni hizmetlerle birlikte geliyor.

Honor Magic 3 özellikleri ve fotoğrafları sızdırıldı