GTA 5 ne kadar sattı? İşte yanıtı

GTA 6, hem senaryo modu hem de multiplayer barındıracak

Rockstar Games tarafından geliştirilen ve 2013 yılında satışa sunulan GTA 5 ne kadar sattı? İşte bu sorunun yanıtı.

Rockstar son GTA oyununu 2013 yılında Xbox 360 ve PS3 için satışa sunmuştu. Tabi ki bu oyun sonrasında PS4, Xbox One, PS5 ve PC için de satışa sunuldu. Peki GTA 5 şimdiye kadar kaç kopya satmayı başardı?

2013 yılında GTA 5 çıkış yaptığında büyük bir başarıya imza atmıştı. Hatta ilk 3 gününde 1 milyar dolarlık getiriye imza atarak tüm zamanların rekorunu kırmayı başarmıştı. Keza şimdiye kadar bu rekoru kırabilen ikinci bir oyun da olmadı. Son olarak RDR 2 ilk 3 gününde 750 milyon dolarlık bir satış başarısına imza atmıştı.

GTA 5 ne kadar sattı? İşte yanıtı

Peki GTA 5 çıkışından sonra geçen 8 sene içerisinde ne kadarlık satış gerçekleştirdi. Hemen belirtelim. Rockstar tarafından yapılan açıklamaya göre GTA 5 toplamda 150 milyondan fazla sattı.

Tabi ki burada dip not olarak belirtmemiz gereken önemli bir bölüm bulunuyor. O da GTA’nın geçmiş dönemde ücretsiz olarak dağıtılmış olması.

Hatırlanacağı üzere Epic Games Store, GTA 5’i ücretsiz olarak dağıtmıştı. Dolayısıyla GTA 5’in ücretsiz olarak dağıtılması satış rakamlarının da bir tık düşmesine zemin hazırlamış olabilir.

Bu arada merak edenler için belirtelim. Epic Games Store’un ücretsiz olarak dağıttığı kopyalar bu sayılara dahil değil.

İşte 2. elde en çok tercih edilen otomobiller