Grundig, çevre dostu ürünlerini tanıtıma sundu

grundig ifa 2017

Grundig, IFA 2017 dahilinde geri dönüştürülebilir malzemeden üretilen çevre dostu ürünleri arayan kullanıcılara da hitap edecek ürünlerini tanıtıma sundu.

Beko, 2008 yılında Almanya menşeili teknoloji üretim devi Grundig şirketini bünyesine katmıştı. Şirket IFA 2017 kapsamında geri dönüşüme uygun ve çevreci bir yaşama yönelik Sürdürülebilir Ev 2.0 teknolojisi ürünlerini tanıtıma sundu. Ürünler bunların yanısıra enerji tasarrufu sağlayan ve ekolojik çevreye katkı bulunan bir sisteme entegre edilmiş bulunuyor.

Grundig katkılı tasarım ile hayat bulan Pet Tambur, geri dönüştürülmüş plastik şişeler ile üretilmiş bulunuyor. Her tambur 60 adet şişeden meydana geliyor. Üretim aşamasında yıl bazında 6,6 milyon şişe kullanılırken, toplam olarak ise 5,7 milyon kWh’lik enerji tasarrufu sağlanıyor. Karbondioksit salınımıda 885 ton civarında azalmış durumda.

Bu proje kampsamında ikinci ön plana çıkan ürün ise her ev ve ofisin ihtiyacı olan elektrik süpürgesi olarak göze çarpıyor. Üründe kullanılan plastikler yüzde 80 oranında geri dönüşebilir malzemeden meydana geliyor.

Proje kapsamında tanıtılan bir diğer üründe hayatımızın vazgeçilmezi konumunda olan ekolojik buzdolabı oluyor. Gerçek Zamanlı Stok Takibi sistemi bu üründe öne çıkan özellikler arasında gösterilebilir. Bu sistem ile kullanıcılar buzdolabında bulunan her ürün içinn durum takip sistemine sahip olurken, bunlarla hazırlanabilecek yemek tariflerine ulaşabiliyor ve son kullanma tarihleri yaklaştığında haberdar olabiliyor. Bu sistem ile gıda israfının önüne geçme amaçlanmış.

Sonuç olarak tanıtılan tüm bu ürünler ilerleyen zamanda hayatımıza çok daha fazla katkı yapacak gibi gözüküyor.

Xperia XZ Premium’a Güncelleme Müjdesi