Grafik kartı pazarında neler oluyor? Intel, AMD’yi yakalamak üzere

intel arc

Bilgisayar dünyasında oldukça ilginç gelişmeler yaşanıyor. Öyle ki kısa bir süre içerisinde Intel’in grafik kartı satışlarının AMD’yi geçtiğini görebiliriz.

Grafik kartı pazarında neler oluyor? Intel, AMD’yi yakalamak üzere! 2022’nin dördüncü çeyreğinde birçok teknoloji sektörü için finansal sonuçlar pek de parlak değilken, yeni veriler, Intel’in özel grafik kartı pazarındaki girişinin başarısız olmadığını gösteriyor. Ancak, sayıların ne anlama geldiği, Intel’in raporlamasına ne kadar güvendiğinize ve genel pazarı nasıl gördüğünüze bağlı.

RTX 3080 ekran kartı

Jon Peddie Research’ün ayrık GPU pazarı için hazırlanan 2022 dördüncü çeyrek raporu (Tom’s Hardware aracılığıyla) Intel’in AMD ile benzer bir pazar payına sahip olduğunu gösteriyor, ancak Nvidia’nın (Yeşil Takım) bu pazarı hala domine ettiğini de belirtelim. Eğer sayılar güvenilir ise, Mavi Takım’da da (Intel) başarılı bir çaylak performansı görülüyor.

Ekran kartları ucuzluyor

Grafik kartı pazarında neler oluyor? Intel, AMD’yi yakalamak üzere

Yeşil Takım hala özel GPU’ların tartışmasız lideri, geçen çeyrekte pazarın %82’sini elinde tutuyor. Ancak, Arc Alchemist grafik kartlarını piyasaya sürdükten kısa bir süre sonra Intel, dokuz puanlık bir pazar payıyla AMD ile aynı seviyeye yükseliyor. 2021’in aynı çeyreğiyle karşılaştırıldığında, Mavi Takım, Kırmızı Takım’ın (AMD) pazarının yarısını yutmuş, ancak Nvidia hakimiyetini artırmış.

Powercolor R9 295X2 Ekran Kartını Duyurdu

Ancak araştırma grubu başkanı Jon Peddie, Intel’in sayılarını eğilimli görüyor. Dokuz puanlık pazar payı, şirketin tahminlerine ve ASP’lerine dayanıyor ve Peddie, bunların yumuşak veri olduğunu düşünüyor. AMD, geçen çeyrekte Intel’den daha fazla birim satmış olabilir. Son zamanlarda Steam donanım anketlerinde sadece birkaç AMD kartı görünürken, henüz hiç Arc Alchemist kartının ortaya çıkması da bu yorumu destekleyecektir. Grafik kartı pazarında neler oluyor? Intel, AMD’yi yakalamak üzere!

Star Wars Jedi serisi bir üçlemeye dönüşebilir