Gözyüzüne gönderilen GoPro’ya 2 yıl sonra ulaşıldı!

gokyuzune gonderilen gopro ya 2 yil sonra ulasildi

Bryan Chan isimli bir öğrenci ve onun arkadaşlarıyla birlikte balonla gözyüzüne gönderilen GoPro’ya iki yıl sonra ulaşıldı. 30 km yukarı çıkan GoPro’nun nasıl görüntüler kaydettiğini merak ediyorsanız haberimize bekliyoruz.

gokyuzune-gonderilen-gopro-ya-2-yil-sonra-ulasildi

Aksiyon kamerası GoPro, her geçen gün bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Kullanıcıların GoPro ile yaptıkları giderek ilginçleşiyor. Bryan Chan isimli bir öğrenci ve arkadaşları tarafından Haziran 2013’te bir balon hazırlandı. Balon, 3D yazıcı ile hazırlanmış bir kutuyu taşıyacaktı. Bu kutuda bir adet GoPro kamera, bir adet Sony kamera ve Galaxy Note 2 cep telefonu yer alacaktı. Balon, uçuşunu gerçekleştirdi ancak yeryüzünden yapılan takipte balonun konumu kaybedildi.

Bir Android uygulaması ile yapılan takipte, balonun GSM şebekesinin kapsadığı alandan çıkmasıyla işler değişti. Balonun yerini kaybeden edip ekipmanlarına bir daha ulaşamadı. Geçtiğimiz günlerde yani bu olaydan yaklaşık 2 yıl sonra bir arazide bulunan kutuyla görüntülere ulaşılmış oldu.

Görüntüler izlenince balonun yaklaşık 31 km yukarıya çıkabldiğini gören ekip bu görüntüleri montajlayıp YouTube’a yükledi. Bize ise izlemek kaldı.

NASA 4K uzay yayınına başlıyor