Google ve Ford sürücüsüz araçlarda ortak olabilir!

google ve ford surucusuz arac

Uzun zamandır sürücüsüz araç konusunda çalışmalarıyla gündeme gelen Google’ın bu konuda Ford ile ortaklığa gidebileceği söyleniyor.

Sürücüsüz araç denildiğinde akla gelen ilk isim olan Google, milyonlarca kilometre yol tecrübesiyle diğer firmalardan ayrılıyor. Şimdiye kadar herhangi bir güvenlik sorununa sebebiyet vermeyen Google’ın sürücüsüz araçları halen geliştirilme aşamasında olsa da büyük ölçüde hazır gibi duruyor. Daha önce bu araçların 2018 yılında trafiğe çıkabileceğine dair iddiaları gündeme getirmiştik. Şimdi ise çok daha kapsamlı bir gelişme gündeme geldi.

Google ve Ford ortak mı olacak?

Yahoo’nun otomotiv bölümünde (Yahoo Autos) yayınlanan haberine göre Google, sürücüsüz araçları piyasaya çıkmaya hazır olduğunda bunu tek başına yapmayacak. Firmanın, Ford ile bir çeşit ortaklık içerisine gireceği iddia ediliyor. Yani Google ve Ford’u sürücüsüz araç konusunda birlikte göreceğiz.

Otonom yani sürücüsüz seyir için gerekli yazılım ve donanım desteği Google tarafından sağlanacak. Google’ın bu konuda 5 yıla yakın tecrübesi bulunuyor. Ford ise otomobil konusundaki birikimini bu ortak araçta kullanacak. Ford zaten geçtiğimiz hafta sürücüsüz seyir için gerekli donanımlara sahip bir Focus modelini basına tanıtmıştı. Bu özel araçta kullanılan donanım ve yazılım büyük bir ihtimalle Google’a ait olabilir.

Bu bilgi henüz Google veya Ford tarafından doğrulanmadı ancak önümüzdeki ay ABD’de düzenlenecek olan CES 2016’da böyle bir duyuru bekleniyor. İkili sürücüsüz araçlar konusunda sıkça gündeme gelecek gibi duruyor.

Galaxy S6 için Android 6.0 test süreci başladı!