Google’ın Android One Cihazı!

Googlein Android One Cihazi

Teknoloji devi Google’ın bütçe dostu akıllı cihazı Android One’ın fiyatı ve teknik özellikleri netleşti.

Teknoloji devinin ilk olarak Haziran ayında düzenlediği Google I/O etkinliği kapsamında kullanıcılarına tanıttığı bütçe dostu akıllı cihazı Android One, 15 Eylül 2014 tarihinde Hindistan’da resmen tanıtılacak.

Google'in Android One Cihazi!

Android hakimiyetini gelişmekte olan pazarlara ağırlık vererek arttırmayı planlayan Google’ın akıllısı lansmandan bir gün önce Hindistan’da online alışveriş siteleri aracılığıyla satışa sunuldu. Kısa süre içerisinde kaldırılan telefonun tüm teknik özellikleri ve tasarımsal detayları ortaya çıktı.

4.5 inçlik 480 x 854 piksel çözünürlüklü IPS ekrana sahip olan Android One‘ın işlemcisi ise MediaTek cephesinden. 1.3 GHz hızında çalışan dört çekirdekli bir işlemci kullanan cihazın grafik birimi ise Mali-400.

Google'in Android One Cihazi!

1 gigabyte RAM barındıran akıllı telefonun 4 gigabyte depolama alanı ile microSD kart desteği bulunuyor. Full HD video kaydı özelliği olan 5 megapiksel arka kamera ile 2 megapiksel ön kameraya sahip olan telefonun işletim sistemi ise Android 4.4.4 KitKat. FM Radyo, çift SIM kart desteği ve 1.700 mAH kapasiteli pil ile kullanıcıların beğenisine sunulacak olan cihazın fiyatı ise 6.999 Rupee (Yaklaşık 115 dolar) olarak açıklandı.

Android’in Yeni Kullanım Oranları!