Google’ın 5 Aylık Türkiye Listesi Yayınlandı

googleon

#İŞBİRLİĞİ

Ülkemizde, Google arama motoru üzerinden 5 ayda en çok neyin aratıldığına dair bir liste yayınlandı.Gelen liste oldukça ilginç gözüküyor.
Türkiye‘de son 5 ayda arama motoru Google‘dan en çok ne aratıldığına dair bir liste yayınlandı. Facebook, YouTube, Google, e-okul, sahibinden , hava durumu ve hotmail kelimeleri en çok arananlar arasına girdi.

google
Araştırmayı yapan ve bilgileri derleyen AA muhabiri, 2015‘in ilk 5 ayında Google‘da en çok aratılan kelimeleri okuyucularla paylaştı. İçerisinde bulunduğumuz yılın ilk 5 ayında en çok aratılan kelimeler arasında survivor, e-okul veli, tv8, acunn, hava durumu, milli piyango ve dolar da yerini aldı. Sağlık kategorisinde ise Bursa kelimesi ilk sırada yerini alırken SGK ve randevu kelimeleri de en çok aratılanlar arasına girdi.Seyahat kategorisinde ise THY,İstanbul,uçak bileti en çok aranan kelimeler oldu.
Haberler kategorisinde hava, hava durumu ve haber en çok aranan kelimeler olurken seçim 2015,MHP,CHP, AKP ve seçim sonuçları da geçen haftanın en çok aratılan kelimeleri arasında yer alıyor.

secim20165

Dört büyüklerden en çok Galatasaray kelimesi aratıldı. Spor kategorisinde Galatasaray‘ın yanı sıra lig, ligtv, Liverpool ve lig puan durumu diğer aratılan kelimeler arasına girdi.

galatasaray

Google arama motorunun görseller bölümünde en çok Tumblr, bebek ve Facebook aratıldı. Özgecan Aslan, Merve Oflaz ve Anneler günü ise en çok çıkış gösteren görsel aramalarda liste başında yerini aldı.

YouTube’da En Çok Aratılan Kelimeler

youtube
Google‘ın yanı sıra YouTube video paylaşma ve izleme platformu üzerinden de en çok aranılan kelimeler araştırıldı. dj, gel, Ahmet Kaya listenin başını çekti. Bangır Bangır, aşk yeniden ve diriliş de YouTube‘da 2015‘in ilk beş ayında en çok aratılan kelimeler listesine girdi.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

iOS 9 İle Reklamlar Engellenecek!