Google Şifrelerini Tehdit Eden Mail!

Google Sifrelerini Tehdit Eden Mail

Google hesapları için ortaya çıkan bir mailin ciddi anlamda tehdit oluşturduğu belirtiliyor.

Kısa bir süre önce tüm dünyada etkili olan CryptoLocker adlı trojenden sonra Drive üzerinde kendini gösteren tehtit kullanıcıların canını sıkabilir.

Google Sifrelerini Tehdit Eden Mail!

Google hesaplarını ciddi anlamda tehlikeye sokan bir mailin olduğu ortaya çıktı. Kısa bir süre önce tüm dünyayı etkisi altına alan CryptoLocker adlı trojenden sonra Google Drive üzerinde ortaya çıkan tehdit kullanıcıların başını ağrıtabilir. Mail yolu ile gelen linke tıklayıp şifrenizi girdiğiniz zaman hacker’lar artık şifrenizin sahibi olmuş oluyor.

Henüz CryptoLocker şokunu atlatamamışken, şimdide GoogleDrive üzerinden bir kimlik çalma oyunu kullanıcıları tehdit ediyor. Daha öncesinde maili ele geçirilmiş bir arkadaşınızdan size her şeyi ile düzgün görünen bir mail geliyor. Mailin içerisinde ise;

“Merhaba, Google belgesini kullanarak sizinle önemli belge paylaştım, buraya tıklayın ve görüntülemek için e-posta adresinizle oturum açın. tesekkürler” yazısı ve “belge” kısmına eklenmiş bir link bulunuyor.

Eğer siz bu belgeye tıklarsanız Drive sayfasına benzer bir giriş ekranı sizi karşılıyor. Bu sayfada ise kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz isteniyor. Sadece Gmail hesabınıla değil varsa diğer mail adreslerinizden de giriş yapabiliyorsunuz. Sonrasında ise kimlik bilgileriniz hacker’ların eline geçmiş oluyor.

Bu hesabın çalınmasıyla sadece mail hesabınız değil mobil cihazlardaki Play Store gibi önemli hesaplarınızın bilgileride çalınmış oluyor.

Xiaomi Tarih Yazıyor!