Google, Rusya’da Play Store ve YouTube ödemelerini duraklattı

Google, Rusya'da Play Store ve YouTube ödemelerini duraklattı

Google, ülke bankalarına uygulanan yaptırımların neden olduğu “ödeme sistemi kesintisi” nedeniyle Play Store faturalandırma sistemini 10 Mart’tan itibaren askıya aldı. İşte detaylar.

Teknoloji devi Google, Rus kullanıcılarına yönelik bir destek sayfasında askıya alma işlemini duyurdu. Rusya’daki kullanıcılar şu anda uygulama ve oyun satın alamaz veya abonelikler ve uygulama içi satın alma işlemleri için ödeme yapamaz.

Devam eden abonelikler hemen kesilmeyecek, ancak bittikten sonra yenilenemeyecek. Google, Rusya’daki geliştiricilere uygulamalarını ücretsiz hale getirmelerini ya da abonelik hizmetlerini şimdilik kapatmalarını tavsiye etti. Reuters’e göre YouTube, YouTube Premium, Kanal Üyelikleri, Super Chat ve ürün satışları da dahil olmak üzere Rusya’daki izleyiciler için tüm ücretli hizmetler duraklatılıyor.

Google, Rusya'da Play Store ve YouTube ödemelerini duraklattı

Ayrıca Google, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali başladığından bu yana uyguladığı reklamları duraklatıyor. YouTube daha önce Russia Today (RT) ve devlete ait diğer medya kanallarının gelir elde etmesini yasaklamıştı. Ayrıca, AB’nin yayınlarını yasaklama emrini takiben Avrupa genelinde bunlara erişimi engelledi. Google, Rus devlet medyasının kendi ürünlerinden para kazanmasını da engelledi ve sonunda Rusya’da reklam satmayı bıraktı. Rusya Ukrayna savaşı hız kesmeden devam ederken ülkeye yapılan yaptırımlar da devam ediyor. Bu yaptırımların neticesinde olayların nereye varacağı belli değil. Zira müzakere görüşmelerinden de olumlu bir sonuç çıkmıyor. 10 günden fazladır savaş hala devam ediyor.

Realme Pad Mini, 6400mAh pil ve 18W hızlı şarj ile geliyor