Google Pixel 5 ile Google pes edecek!

Google Pixel 5

Ekim ayında tanıtılacak olan Google Pixel 5 modelinin özellikleri belli oldu. Google, amiral gemisi segmentinden resmen çekiliyor.

Kendi işletim sistemini 3. parti telefon üreticilerin değerlendirmesinin ardından bu alana giriş yapan Google, bir dönem Nexus ailesi ile boy göstermişti. Daha sonra Pixel adını taşıyan kendi telefonlarını satışa sunan Google, maalesef ki amiral gemisi segmentinde pek başarılı olamamıştı. Şimdi ise internet ve teknoloji devi, Google Pixel 5 modeli ile bu segmente havlu atmaya hazırlanıyor.

Google‘dan artık amiral gemisi telefon göremeyeceğiz. Üst segmente odaklanacak olan Google, Ekim ayında tanıtacağı Pixel 5’te Snapdragon 865 yerine Snapdragon 765G yonga setine yer verecek. 6 GB RAM ile beslenecek olan bu modelin muhtemelen 64 GB ve 128 GB’lık sürümleri bulunacak.

Kamera konusunda yine ikili kamera kurulumu tercih edecek olan Google, ön tarafta ise nokta çentik şeklinde konumlandırılan tek kamera çözümünü kullanacak.

Google Pixel 5

Ekran konusunda iPhone SE gibi taviz vermeyecek olan Google, yeni modelinde 90 Hz tazelemeye sahip olan yaklaşık olarak 6.0 inç büyüklüğünde AMOLED panel kullanacak. Fiyat konusunda 599 dolar veya 699 dolar bandını tercih edecek olan teknoloji devi, bu modelini yine Türkiye’de satışa sunmayacak.

Galaxy Z Fold Lite geliyor!

Tasarım konusunda Pixel’in hatlarını koruyacak olan yeni modelde, muhtemelen fiyatı uygun tutmak adına premium materyal yerine daha dayanıklı plastik malzeme kullanılacak. Bu sayede fiyat daha alınabilir seviyede olacak.