Google Pixel 3a ne kadar dayanıklı?

maxresdefault 44

Google’ın orta segmentte yer alan telefonu Google Pixel 3a bugün dayanıklılık testine tabii tutuldu. Bakalım Pixel 3a ne kadar dayanıklıymış?

Google, geçtiğimiz günlerde Pixel 3 ailesine yeni bir üye kazandırmıştı. Orta segmentte yer alan Pixel 3a ailesi, özellikleri ile ana modellere çok benziyordu. Sadece işlemci tarafında kırpılmaya uğrayan bu model, bugün dayanıklılık testine tabii tutuldu.

iOS 12.4 Beta 3 yayınlandı!

Ünlü YouTube kanalı JerryRigEverything tarafından dayanıklılık testine sokulan Pixel 3a, tüm işkencelere rağmen oldukça sağlam bir malzemeden yapıldığı için testi başarılı bir şekilde tamamlıyor.

Google Pixel 3a özellikleri

Telefonda 5.6 inç büyüklüğünde OLED ekran yer alıyor. Bu ekran 2220 x 1080 çözünürlüğünde ve 441 PPI değerine sahip. Telefonun kalbinde Qualcomm’un 10nm fabrikasyon süreci ile üretilen Snapdragon 670 yonga seti yer alıyor. 2 GHz hızında çalışan Snapdragon 670 yonga setine grafik biriminde Adreno 616 eşlik ediyor.

Google, RAM konusunda telefonun 4 GB RAM’e yer veriyor. 64 GB dahili depolama birimi ile gelen telefonda 12.2 Megapiksel çözünürlüğünde OIS destekli f/1.8 kamera yer alıyor. Ön bölümde ise f/2.0 değerinde 8 Megapiksellik kamera bulunuyor. 3.000 mAH batarya ile gelen telefonda 18W hızlı şarj desteği yer alıyor.

3.5mm kulaklık girişi yerine sadece USB Type-C bağlantı noktasına sahip olan telefon 399 dolar fiyat etiketine sahip. Kutusundan Android 9.0 Pie ile çıkan Pixel 3a, Android Q güncellemesini direkt alacak olan modeller arasında yer alıyor.