Google Kontakt Lenslere Kamera Yerleştirecek

Google Kontakt Lenslere Kamera Yerleştirecek

Google’ın patenti almak için başvuruda bulunduğu yeni teknolojisi, kontakt lenslere kamera yerleştirmesine olanak sağlayacak.

Google’ın bugünlerde teknoloji dünyasında sıklıkla gündeme gelen yeni akıllı gözlüğü Glass, özel hayatı ihmal ettiği gerekçesiyle geniş bir kitlenin tekpkisini toplamış durumda. Ancak görünen o ki Glass’ın karşılaştığı bu tepkiler internet devini pek endişelendirmemiş. Zira firma şimdi de kontakt lenslere kamera yerleştirebilmek adına yeni bir teknoloji geliştiriyor ki bu teknoloji, özel hayatı ihmal ettiği gerekçesiyle çok daha ciddi tepkilerle karşılaşabilir.

Google_Lens_Kamera_DG

Geçtiğimiz aylarda kontakt lensler hakkında oldukça ilgi çekici bir açıklama yapan Google, diyabet hastalarına yönelik olarak geliştirdiği ve bu hastaların şeker seviyelerini kolaylıkla takip etmelerini sağlayan yeni teknolojisini tanıtmıştı. Ancak görünen o ki firmanın kontakt lenslere yönelik hedefleri diyabet hastalrının çok ötesine geçecek. Kontakt lenslere yerleştirilecek bir ya da daha fazla kameranın kullanılmasıyla işleyecek olan bu yeni teknolojinin, özellikle görme engelli kullanıcılar için oldukça kullanışlı olabileceği belirtiliyor. Kullanıcının baktığı yöndeki objeleri inceleyerek kullanıcılara veri olarak sunan bu lensler, görme engellilerin yollarına çıkacak objeleri ve çevrelerinde yer alan cisimleri hızlı bir şekilde tespit etmelerini sağlayabilecek.

LG G3′ten Yeni Görüntü İnternete Sızdı