Google Kişisel Asistan Geliştiriyor!

yapay zeka

Google son dönemlerde oldukça fazla proje başlatarak tüm sektörün dikkatini üzerine çekti.

yapay-zeka

Şimdi ise kullanıcılarının geçmiş hareketlerini kontrol ederek yeni hareketlerine yön verme imkânı sunacak bir proje geliştirmeyi planlıyor.

Akıllı algoritma kullanarak hazırlanacak uygulama kişinin geçmişte yaptıklarını analiz ederek, gelecekte yapacaklarının bir listesini önüne sermeyi amaçlıyor. Akıl okuyamayan bu uygulamanın şuan ki görevi kullanıcının bir sonraki adımını tahmin etmek olarak tanımlanıyor.

Finans sektöründe müşterilerin kredi notunu oluştururken kullanılan akıllı analiz sistemini kullanarak ve kullanmakla kalmayıp bu sistemi geliştirerek akıllı telefon kullanıcılarının gün içerisindeki ihtiyaçlarına yönelik bir yol haritası oluşturmayı amaçlıyor.

Çok sayıda bilgiyi karşılaştırıp birleştirerek tahminlerini oluşturan yazılım kişinin takvimini tarayarak kullanıcının nerede ne yapması gerektiğini sunuyor. Tabii bunları yaparken lokasyon bilgilerini, sosyal ağlarını, SMS ve emaillerini taraması gerekiyor.

Örneğin takvimde bulunan bir davet için hatırlatma oluşturan sistem, kullanıcıyı yönlendirecek, hava durumuna göre öneriler sunacak, otobüs duraklarında tarifeleri gösterecek, marketlerde en cazip fırsatlara ulaştıracak.