Google imaj arama özelliğini revize ediyor

google imaj arama

İnternet devi Google imaj arama özelliğinde önemli bir revizyona gidiyor. Google artık imaj detaylarında çok daha fazla bilgi gösterecek. Peki arama sonuçlarındaki görsellerde artık hangi bilgileri görebileceğiz? İşte Google imaj arama özelliğindeki revizyonun detayları.

Google bugüne kadar arama sonuçlarındaki görsellerde, görselin boyutu, bulunduğu URL adresi bilgilerini gösteriyordu.

Google imaj arama yeteneği gelişiyor

Önümüzdeki haftadan itibaren ise, görselin bulunduğu web sitesinin özelliklerine dair veriler de arama sonuçlarında görülecek. Haber sitesi mi, yemek sitesi mi, turizm veya oyun sitesi mi, linke gitmeden görebileceğiz. Ayrıca görsele dair etiketler, görselin tam ismi, video ise videonun uzunluğu gibi diğer detaylar da artık arama sonuçlarında çıkacak.

Kullanıcıların tüm bu verilere ulaşmak için görselin üzerinde mouse ile dolaşması yeterli olacak. Dolayısıyla imaj arama sonuçlarının web sayfası üzerindeki görünümünde büyük değişiklik olmayacak. Ancak yeni eklenen özelliklerle, yüzlerce sonuç arasında doğru görseli veya videoyu bulmak çok daha kolaylaşacak.

Öte yandan, Google’ın web sitelerindeki görselleri kolayca kopyalanabilecek şekilde arama sonuçlarında göstermesi, imaj stok servisleri ile büyük kavga etmesine neden olmuştu. Google bir süre önce imaj stok servislerinin taleplerinden bazılarını kabul ederek çatışmaya son vermişti.

Apple ortağı nihayet iPhone kullanmaya başladı

Ancak şimdi aranan görsellerin daha kolay bulunmasını sağlayarak, imaj koplayamayı kolaylaştırdığı için yeniden tepkileri üzerine çekebilir. Görsel telif savaşları bakalım ne zaman patlayacak?

google imaj arama