Google ile HTC Arasındaki Anlaşma Neyi İfade Ediyor?

google taimen

Uzun süredir Google ile HTC arasında geçen anlaşma iddiaları somut hale büründü. Google, HTC’nin mobil bölümünün önemli kısmınını bünyesine kattı.

Google ve HTC resmi olarak anlaşma sağlandığını açıkladı! Amerikalı şirket, HTC’nin bazı çalışanlarını ve mobil departmanının önemli bölümü bünyesine katmak için 1.1 milyar dolar ödeyecek. Böylece Google’a yeni kan girmiş olacak. Peki sonuç ne olacak?

Google’ın bünyesine kattığı çalışanların çoğunluğu Pixel için çalışmalar sürdürüyordu. Yani bu kişiler halihazırda Google ile çalışıyordu. Satın alımın sonucunda şirket dışa olan bağımlılığını azaltmış ve öz kaynaklarından faydalanmış olacak. Sadece Pixel için değil, akıllı telefon ve mobil kategorisinde tüm cihazlarla ilgili HTC’nin beyin takımı alınmış durumda. Elbette bu tecrübe, Google’ı farklı yerlere götürecektir. Tüm bunlar esasında Pixel ve benzeri projelerin Google için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Google’da donanımdan sorumlu üst düzey kişilerden olan Rick Osterlog şu açıklamalarda bulundu: “HTC, Google’ın uzun süredir iş ortağıydı. Piyasadaki en kaliteli cihazlardan bazılarını tasarladığı da açık, heyecanlıyız ve son kullanıcı donanımı açısından önemli bir adım attık. Geleceğe yönelik çalışmalar yapacağımız yeni ekibe hoş geldiniz diyoruz.

Anlaşmanın ardından işbirliği eminiz ki HTC’nin tasarım aşamasında bulunan amiral gemisi telefonu ve sanal gerçeklik bölümü için de yararlı olacaktır. Yasal prosedürler gereği satın alma işlemi 2018 başlarında tamamlanmış olacak. Bakalım HTC ve Pixel açısından yakın gelecekte nelere şahit olacağız.