Google ile Android Restleşti!

Android Kitkat

Android telefon üreticileri ile Google arasında ciddi bir gerginlik yaşandığı ortaya çıktı.

Android_Kitkat

Söylentiye göre Google, Android telefon üreticilerinden yeni piyasaya sürecekleri telefonlarda KitKat kullanılmasını istedi. KitKat’ın cihazlara uygulanabilmesi için ciddi bir test ve sertifikasyon süreçleri gerekiyor. Bu yüzden telefon üreticileri bu süreçler tamamlanana kadar eski Android sürümleri ile modelleri piyasaya sürmek istiyorlar ve müşterilerine KitKat’a yükseltme sözü veriyorlar.

Bu durum ise Google tarafından hoş karşılanmıyor ve yeni çıkarılacak Android telefonlarda en son Android sürümü olan KitKat’ın olmasında ısrar ediyor. Google bu restleşmeyi bir adım öteye taşıyarak KitKat kullanılmayan yeni Android cihazların Google Play Store’a girişlerini engelleme tehdidinde bile bulunduğu söyleniyor.

Google’ın bu restleşmesi ne kadar sürür bilinmiyor ancak bu durumdan kullanıcıların etkileneceği kesin. Yıllarca yeni Android sürümüne geçmeyi bekleyen kullanıcılar telefonlarını eski tarz olarak almak zorunda bırakılabilir.

Android ekosisteminin en çok şikâyet edilen konusu olan bu güncelleme sorununu en kısa sürede çözmeye niyetli olan Google bakalım sözünü dinletebilecek mi?