Gmail’de İnce Hata!

Gmailde Ince Hata

Teknoloji devi Google’ın mail servisi Gmail’de ortaya çıkan ince bir hata kötü sonuçlara neden olabiliyor.

Mail atarken kullanıcı ismine dikkat etmeyen kişiler, yanlış kullanıcılara e-posta gönderebiliyor.

Gmail'de Ince Hata!

Google’ın başarılı mail servisi Gmail‘de ortaya çıkan ince bir hata kötü sonuçlar doğurabiliyor. Kullanıcı ismine dikkat etmezseniz, yanlış kişiye mail atabilir ve başınızı derde sokabilirsiniz. İnternet dünyasının arama motoru devi Google’ın popüler mail servisi Gmail’de son günlerde ortaya çıkan bir hata kullanıcılarını zor durumda bırakıyor.

Kullanıcı, arkadaşına mail atmak istediğinde ‘To’ kısmına arkadaşının isminin baş harfini yazıyor ve otomatik tamamla özelilği arkadaşının isminin geri kalanını tamamlıyor.
Gmail’in bu özelliği sayesinde kullanıcılar sıkça mailleştiği arkadaşlarının baş harfini dahi yazarak hızlı bir şekilde mail atabiliyorlar. Ancak bu özellikte ortaya çıkan bir hata nedeniyle sıkça mail atmadığınız arkadaşlarınıza dahi yanlışlıkla mail atabilirsiniz.

Hızlı bir şekilde bir kişiye mail atmak isterken, dikkat etmezseniz aynı isme benzer başka bir kişiye mail atabiliyorsunuz. Google otomatik düzeltme özelliğindeki söz konusu açıklama ilgili bir açıklama yapmayan şirkete, kullanıcılar tarafından şikayetler Twitter ve sosyal medya platformlarından gelmeye devam ediyor. Bu hata nedeniyle milyonlarca mailin yanlış kişilere atıldığı tahmin ediliyor.

Battlefield Hardline’dan İlginç Veriler!