GM 5 Plus çıkış tarihi ve fiyatı ne olacak?

general mobile gm 5 plus

General Mobile geçtiğimiz gün MWC 2016’da yeni modeli GM 5 Plus ile karşımıza çıkmıştı. Peki bu cihaz kaç para olacak ve ne zaman satışa çıkacak? İşte cevaplar.

Bir Türk firması olan General Mobile, MWC 2016’da yeni modelini lanse ederek gerek ülkemizde gerekse yurtdışında büyük ilgi gördü. Şimdiye kadar diğer markalardan böyle bir hamle görmemiştik. GM 5 Plus adıyla duyurulan telefon, teknik özellikleri ve fiyatıyla tüm dünya basınında kendine yer buldu. Şimdi gelin bu cihazın çıkış tarihi ve fiyatına yakından bakalım.

General Mobile GM 5 Plus çıkış tarihi ve fiyatı

GM 5 Plus, dikkat çeken teknik özellikleri ve rekabetçi fiyatıyla Nisan 2016 itibariyle ülkemizde satışa çıkacak. Telefon, 2016 yılı içerisinde dünya genelinde 45 ülkede satılıyor olacak. Hangi ülkelerde satışa çıkacağı henüz belli değil ancak satışlar Türkiye ile başlayacak.

Avrupa’da 199 Euro’ya satışa çıkacak olan ürünün Türkiye fiyatı henüz gizemini koruyor. Tahminler 999 TL olacağı yönünde. Firmanın CEO’su tarafından yapılan açıklamaya göre GM 5 Plus fiyatı 1000 TL’nin altında olacak.

Google ve Qualcomm partnerliği ile geliştirilen telefon, Android One platformunu kullanıyor. Bu sayede en güncel Android sürümleri telefona sürekli olarak dağıtılacak. Qualcomm Snapdragon 617’den güç alan General Mobile 5 Plus modeli, yabancı basında da kendine yer bulmayı başardı. Hedeflenen satış rakamı 1 milyonun üzerinde.

Türkiye’de drone kayıt işlemi artık zorunlu!