Galaxy S9 fiyatı sızdırıldı!

s9 fiyatı

Samsung’un 25 Şubat’ta tanıtacağı ve akabinde satışa sunacağı Galaxy S9 fiyatı sızdırıldı. Güney Koreli teknoloji devi geçtiğimiz yıl Galaxy S8’i İngiltere’de 690 pound’a satışa sunmuştu. Telefonun Avrupa fiyatı 800 euro civarlarındayken, Amerika’daki başlangıç fiyatı ise 725 dolar olarak belirlenmişti. Peki S9, selefine göre nasıl bir etikete sahip olacak? İşte detaylar.

Galaxy S9 fiyatı, S8’den biraz daha pahalı olacak

Son dönemde üst segment modellerin fiyatları hatırı sayılır seviyelerde artış gösterdi. Özellikle vergi oranı ve döviz kurlarının yüksek olduğu ülkelerde, amiral gemisi modelleri tamamen “lüks” kavramına dahil oldu. Ne yazık ki Türkiye’de bu ülkeler arasında yer alıyor. Keza şu aralar Galaxy S8 ve S8+ fiyatı 4000 – 4500 TL seviylerindeyken, Note 8 5000 TL, iPhone X ise 6099 TL’den satılmakta.

Aslına bakılırsa bu durum pek çok ülkede benzerlikler gösteriyor. Keza Apple’ın iPhone X üretimini durdurma noktasına gelmesinin temel nedenlerinden biri de bu. Elbette bu başka bir yazının konusu.

Amiral gemisi modellerinin el yaktığı şu günlerde, yeni Galaxy S9 fiyatı da merak konusu oldu. Geçtiğimiz gün Samsung İngiltere’ye yakın bir kaynak, Galaxy S9 fiyatı hakkında önemli bilgiler verdi. İddialara göre, S9’un fiyatı İngiltere’de 800 pound’tan başlayacak. Az önce de belirttiğimiz üzere S8 bu ülkede 690 pound’tan satılmıştı. Yani 110 pound’luk bir yükselme söz konusu. Muhtemelen Galaxy S9 Türkiye fiyatı da 4500TL – 5000TL arasında olacaktır.