Galaxy S9, FaceID ile gelebilir

Ekran Resmi 2017 10 17 11.21.19

Samsung, önümüzdeki sene satışa sunacağı yeni amiral gemisi modelinde FaceID kullanabilir. İşte Galaxy S9 hakkındaki son detaylar.

Apple’ın 3 Kasım’da ön siparişe sunacağı iPhone X, FaceID özelliği sayesinde fark yaratmayı başarmıştı. Telefonun ön tarafına yerleştirilen TrueDepth isimli yeni kamera sistemi sayesinde yüzün 3B haritasını çıkaran bu teknoloji büyük ilgi çekmişti. Şimdiyse Samsung bu ilgi uyandıran teknolojiyi önümüzdeki sene satışa sunacağı yeni amiral gemisi modelleri Galaxy S9 ve S9+’ta kullanmayı düşünüyor.

Hali hazırda Samsung, Galaxy S8, S8+ ve Note 8 modellerinde de basit bir yüz tanıma yazılımı kullanıyor. Fakat bu yazılım pek de güvenli değil. Zira telefonla çektiğiniz bir yüz fotoğrafı ile bu güvenlik adımını geçmek pek de zor olmuyor.

Kullanıcılar da Samsung’un bu basit yüz tanıma sistemini pek tutmamıştı. Bu durumun farkında olan Güney Koreli üretici, Apple’ın FaceID’sine benzer bir teknolojiyi kullanma kararı aldı. Elbette Samsung’un Apple’ın patentlerine takılmadan nasıl bir yol izleyeceği de merak konusu.

Apple, FaceID teknolojisi için hatırı sayılır bir Ar-Ge masrafına girdiğini belirtmişti. Elbette şu anda bu pazardan gelecek olan 13 milyar dolarlık bir kar marjı da söz konusu. Samsung’un da bu konuda çekimser davranmayıp önemli bir Ar-Ge harcaması yapması bekleniyor. Muhtemelen her halükarda Apple ile Samsung’un arası Galaxy S9 ve S9+’ta kullanılacak olan yeni yüz tanıma sisteminden ötürü gerilebilir. Yine de bekleyip göreceğiz.