Galaxy S8 konsept tasarımı dikkat çekiyor!

galaxy s8 konsept tasarim 1

Çin’in en popüler sosyal platformu Weibo, Samsung Galaxy S8 konsept tasarımına ev sahipliği yaptı. İşte o fotoğraf.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un beklenen amiral gemisi Galaxy S8, bu yıl içerisinde piyasaya çıkacak. Ancak telefonun nasıl görüneceğine ilişkin herhangi bir resmi açıklama bulunmuyor. Bu durum, tasarımcılara davetiye çıkarıyor.

Galaxy S8 konsept tasarımı!

Weibo’da yayınlanan bir görsel, basına yansıyan iddialardan yola çıkarak Galaxy S8 modelinin nasıl görüneceğine ilişkin bir fikir verebilir. SamMobile tarafından da doğrulanan bu fotoğrafı aşağıda bulabilirsiniz.

Tasarımda dikkat çeken ilk detay, ekran çerçevesinin mümkün olduğunca ince tutulması. Cihazın kenar çerçeveleri son derece ince. Üst ve alt tarafta da aynı ince tasarım çizgisi korunmaya çalışılmış. Alt tarafta fiziksel ana ekran tuşunun kaldırılması ise dikkat çekiyor.

Samsung Galaxy S8 modelinde parmak izi okuyucusu olması bekleniyor. Ancak ana ekran tuşunun kaldırılması sebebiyle ortaya iki farklı ihtimal çıkıyor. Birincisi sensörün, telefonun arka yüzeyine yerleştirilmesi. İkinci ihtimal ise yeni bir teknoloji. Eğer iddialar doğruysa, Galaxy S8 modelinin parmak izi okuma sensörü ekranın içine yerleşik olacak. Yani cihazı açmak için parmağı ekrana okutmak gerekecek.

Cihazla ilgili çok sayıda beklenti var. Örnek vermek gerekirse ekran çözünürlüğünün 4K olmasının beklendiğini söyleyebiliriz. İncelen çerçeve ve daha yüksek çözünürlük oldukça üst düzey bir ekran deneyimi vaad ediyor.

Apple tarafında iPhone 7 modelinde gördüğümüz kulaklık girişinin kaldırılması uygulaması Galaxy S8 modelinde de bekleniyor.

galaxy-s8-konsept-tasarim-2

2016’da Veda Ettiğimiz Teknolojiler