Galaxy S6 ve S6 Edge’ye RAW Fotoğraf Güncellemesi

galaxy s6 s6 edge raw fotograf

Samsung’un amiral gemileri Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerine gelecek olan Android 5.1 Lollipop güncellemesiyle birlikte RAW desteği bekleniyor.

galaxy-s6-s6-edge-android-5-1-guncelleme-raw

Performans ve pil tüketimi gibi değerleri bir yana bırakırsak akıllı telefonların en önemli ve kullanışlı özelliklerinden bir tanesi kameraları. Her yeni modelde biraz daha iyiye giden akıllı telefon kameralarının fotoğraf çekme yetenekleri oldukça tatmin edici. Bu rekabet Apple’ın pozlama değeriyle oynanmasına izin vermesi ve düşük diyaframa geçmesiyle biraz kızıştı.

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modelleri için birkaç gün içerisinde Android 5.1 Lollipop güncellemesi bekleniyor. Bu güncelleme ile Galaxy S6 ve S6 Edge modellerinin kamerasında önemli değişiklikler olacak. Tıpkı iPhone’da olduğu gibi uzun pozlama özelliğinin gelmesi bekleniyor. Ayrıca RAW formatlı fotoğraflar çekmek mümkün olacak. Profesyonel fotoğrafçılığın vazgeçilmezi olan RAW formatı, renkler ve ışık konusunda çok daha fazla oynama imkanı sunuyor. Ayrıca bu yeni güncelleme ile Samsung’un kamera arayüzü değişecek.

Galaxy A7 için Android 5 Lollipop Görüldü