Galaxy S10 Lite üst düzey yonga setiyle gelecek

s10 lite

Samsung’un önümüzdeki günlerde tanıtacağı yeni modeli Galaxy S10 Lite teknik yönden üstün bir donanıma sahip olacak. İşte konu hakkındaki detaylar.

Bilindiği üzere Samsung şu aralar yeni S serisi modellerine yoğunlaşmış durumda. Güney Koreli üretici genel olarak her yıl düz ve plus olmak üzere iki farklı S modeli satışa sunuyordu. Fakat 2019’da bu iki modelin yanına Lite versiyon da dahil edilecek.

Asıl merak edilen şeyse Galaxy S10 Lite’ın hangi segmente hitap edeceğiydi. Malum, pek çok üretici amiral gemisi modellerinin Lite sürümlerinde, daha düşük bir yonga seti tercih ediyorlar. Samsung’un da Galaxy S10 Lite modelinde daha düşük seviyeli bir yonga seti kullanıp kullanmayacağı merak ediliyordu. Nitekim geçtiğimiz gün S10 Lite’ın performans testinde ortaya çıkmasıyla bu soru işareti de giderilmiş oldu.

Galaxy S10 Lite güçlü bir donanıma sahip olacak

Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. S10 Lite teknik donanım anlamında S10 ve S10+’dan pek de geri kalmayacak. Elbette RAM ve dahili depolama alanı konusunda farklılıklar olabilir. Fakat iş CPU, GPU ve modem gibi önemli bileşenleri içerisinde barındıran yonga setine geldiğinde, üç model arasında hiç bir farkın olmadığını görüyoruz.

S10 Lite’ın Geekbench raporuna bakacak olursak, bu modelin de S10 ve S10+ gibi Snapdragon 855 kullanacağını söyleyebiliriz. Bahse konu performans testi raporuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

galaxy s10 lite

Xiaomi Mi Mix 3 Avrupa fiyatı belli oldu