Galaxy Note 9 test sonuçları hayal kırıklığı yarattı

Galaxy Note 9 test sonuçları

Galaxy Note 9 test sonuçları bugün sızdı. Galaxy Note 9 maalesef ki Galaxy S9’un kaderini paylaşıyor ve iPhone X’un çok gerisinde kalıyor. İşte Galaxy Note 9 test sonuçları!

Samsung’un Galaxy S serisinden sonra en çok beğenilen Note serisine bu yıl yeni bir üye katılacak. Galaxy Note 9 olarak isimlendirilecek olan bu modelde, Note8‘de yapılan hatalardan ders alınacak ve iyileştirilmiş bir tasarım ile kullanıcıların karşısına çıkılacak.

MWC 18 etkinliğinde Note 9’u duyurmayan Samsung, önümüzdeki aylarda merakla beklenen telefonunu duyuracak. Duyurudan aylar öncesinde ise telefonun test sonuçları bugün sızdırıldı.

Galaxy Note 9 test sonuçları üzdü

SM-N960U seri numarasına sahip Galaxy Note 9, Geekbench 4 testinde özelliklerini ele verdi. Galaxy Note 9, Geekbench 4 testine göre; Qualcomm’un Snapdragon 845 yonga setine sahip olacak. RAM bölümünde ise Samsung kesenin ağzını açacak ve telefonda 6 GB RAM‘e yer verecek.

Kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemi ile çıkacak olan Note 9, Geekbench 4’ten aldığı puanlar ile hayal kırıklığı yarattı diyebiliriz.

Büyük umutlar beslenen Note 9, Geekbench’in tek çekirdek bölümünden 2411 ve çoklu çekirdek bölümünden ise 8712 puan almayı başarıyor.

Android Oreo alacak Samsung telefonlar

Rakibi iPhone X ise bu testin tek çekirdek bölümünden 4300 puan ve çoklu çekirdek bölümünden ise 10.000 puan alıyor.

Galaxy Note 9 test sonuçları

Amerika’da Snapdragon yonga seti ve Avrupa’da ise Exynos yonga setli sürümü ile boy gösterecek olan Note 9, performans testinde rakibinin gerisinde kalması ile eleştirilecek gibi görünüyor.

Mobil işlemci sektöründe bu zamana kadar Exynos, Apple ve Snapdragon kafa kafaya gidiyordu. Ancak Appla A11 Bionic yonga seti ile Apple rakiplerine fark atmayı başardı. Cupertinolu devin, iPhone 11’in işlemcisi olan Apple A12 ile bu farkı daha da açacağı söyleniyor. Bakalım Apple’a karşı Samsung ve Qualcomm cephesinden bir atılım gelecek mi?