Galaxy Note 4’ün Kamerası Hakkında Herşey

Samsung Galaxy Note 41

Galaxy Note 4’ün kamerası hakkında merak edilen hemen hemen herşey ortaya çıktı.

Samsung’un merakla beklenen cihazı  Galaxy Note 4’ün kamerası ile birçok detay ortaya çıktı. Öncelikle Güney Koreli teknoloji devinin bir sonraki amiral gemisi phablet modelinde 16 megapiksel bir kamera yer alacağını söyleyebiliriz. Bu kamerada Sony IMX240 sensörün yanı sıra optik görüntü sabitleme özelliği bulunuyor.

 

gsmarena_001 (1)

 

Yukarıda bahsettiğimiz kamera sensörü firmanın Galaxy S5 LTE-A modelinde bulunan sensörün aynısı olması ile dikkat çekiyor. Öte yandan Galaxy Note 4’ün kamerası ile 30 fps’de 4K video çekmek mümkün.

Cihazın ön yüzeyinde yer alan kamera ise 3.7 megapiksel. Bu ön kamera ile oldukça kaliteli öz çekimler ve 2560 x 1440 piksel çözünürlüğünde videolar çekebilirsiniz. Bu noktada Samsung’un ön kamera anlamında genelde kullandığı 2.1 megapiksellik kameraların ardından büyük bir gelişim gösterdiği açıkça görülüyor.

Samsung’un merakla beklenen phablet modelinin kamerasında birkaç yeni özellik bulunacak. Bu özelliklerden bir tanesi Side Touch özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Bu özellik hareket tabanlı bir method olması ile dikkat çekiyor. Ekran kapalıyken kameranın aktif hale getirilmesini sağlayan bu özelliğini detaylarını cihaz tanıtıl dıktan sonra daha net bir şekilde göreceğiz.

Side Touch özelliğini kullanmak için cihazda bulunan sensör cihazın sağ alt tarafında yer alacak. Bu tuş sanki görünmez bir deklanşör işlevi görecek.

Öte yandan Galaxy Note 4’ün kamerasında birçok yeni çekim modu yer alıyor. Bu modlardan bazıları ise şöyle; Geniş Selfie, Selfie, Selfie Alarm ve GIF yapma modu. Bu modların yanı sıra Galayxy S5’te yer alan modların çoğu da Galaxy Note 4’de bulunacak.

Genel olarak bir değerlendirme yapmak gerekirse Galaxy Note 4’ün kamerası yüksek beklentileri karşılayacağa benziyor. Cihazla ilgili herşeyi net olarak öğrenmek için ise 3 Eylül gününü beklemekten başka yapılacak bir şey bulunmuyor.

Sony Xperia Z3′ün Özellikleri Sızdı