Fotoğraf Makinesi Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

2012122815083794982

Fotoğraf çekmek herkesin zevk alacağı bir uğraş değildir. Ama bunun tutkunu olan insanlar için, en iyi manzara kilometrelerce ötede olsa bile varıp, orayı kayda almak en güzel uğraşlardan biridir. Bu uğraşların daha iyi netice verebilmesi için herkesin bilmesi gereken fotoğraf makinesi alırken nelere dikkat etmeliyiz? Sorusunun cevabını inceleyeceğiz.

Öncelikle şundan kısaca bahsedeyim. Mega piksel değeri yüksek telefonlar çıktıktan sonra, fotoğraf makinelerinin ömrü bitiyor sanmayın. Çünkü ikisinin çekmiş olduğu fotoğraflarda dağlar kadar fark var. Çünkü akıllı telefonlarınız da bulunan yükse mega pikselli kameraların ışığa olan hassasiyeti ve objektif nitelikleri, bir fotoğraf kamerasında ki gibi olamıyor. Mega pikselin çok yüksek değerde olması da, kaliteli fotoğrafların birincil sebebi değildir. Ancak herkes mega piksel değerlerinin yüksek olmasını yeter gözüyle değerlendirdiklerinden fotoğraf makinelerinde ki sağlayabilecekleri güzel ve doğal fotoğraf deneyimini kaçırabiliyorlar. Ama zaten işin tutkunu olmayanlar için fotoğrafın doğallığı ve güzelliği pek önemli değil. Kendi gözünde çektiği fotoğraf bir anlam ifade ediyorsa, o kimse için güzel olanda odur zaten.

2012122815083794982

Şimdi nelere öncelikle dikkat etmeliyiz fotoğraf makinesi alırken hemen sıralamaya çalışalım. Arkadaşlar kalite bu konuda önemli bir mevzu. Bu nedenle marka almakta yarar var. Markalar pahalı demeyin. 200 liradan satın alabileceğiniz çok iyi fotoğraf çeken makineler var. Birde ucuzluğuna bakıp, kamera hakkında yanılgıya düşmeyin. Çünkü fotoğraf makinelerinde tasarım ve ek özellikler fiyatı etkileyebilir. Ancak alacağınız 250-300 lira arasında ki bir fotoğraf makinesiyle mükemmel şekilde fotoğraf çekebilirsiniz. Mesela 13 mega piksel görüntüye sahip, 5x zoom özelliği olan ve 750p değerinde video çekebileceğiniz, odak sistemine sahip bir fotoğraf makinesi sizlerin ihtiyacını karşılayacak olan mükemmel bir ürün olmaktadır. Bir de, marka alırken dikkat edeceğiniz nokta şu olabilir. Eski filmli fotoğraf makineleri zamanından beri bu işi yapan firmaların markalarını seçebilirsiniz. Çünkü bunlarda yılların verdiği bir deneyim. Müşteri istek ve ihtiyaçlarının, fotoğraf kalitesinin ne olduğunu daha iyi bilen bir ruh var.

Bu tür firmaların fotoğraf makineleri hem uygun fiyat olur hem de bir fotoğraf için asıl gerekli olan özellikler bulunur.


Yorumlar kapatıldı.