Fortnite iOS ve macOS’te çapraz platform desteğini kaybetti!

Fortnite iOS

Fortnite iOS ve macOS’te lisans iptali öncesi çapraz platform desteğini kaybetti. iPhone, iPad ve Mac’te Fortnite yalan olacak.

Apple ile Epic’in arası geçtiğimiz haftalarda büyük bir savaş başlamıştı. Epic’in Fortnite iOS ve macOS sürümleri için uygulama içi satın alma seçeneklerini Apple’dan bağımsız hale getirmesi ile başlayan bu süreç yargıya taşınmıştı. Epic’in geliştirici hesabını 28 Ağustos yani yarın iptal edecek olan Apple’a bugün bir darbe daha indi.

Fortnite iOS ve macOS sürümü yalan oldu!

Epic, Fortnite’ın iOS ve macOS sürümlerinden çapraz platform desteğini çektiğini açıkladı. Fortnite’a bugün gelecek olan yeni sezon güncellemesini de alamayacak olan iPhone, iPad ve Mac cihazlarında artık Fortnite oynamak pek mümkün olmayacak gibi görünüyor. Google ile de arasını açan Epic, Android’in açık kaynaklı olmasından dolayı hala Android’de Fortnite deneyimi sunabiliyor.

Epic ile Apple davası görüldü! İlk karar çıktı!

Epic bu konuda sütten çıkma ak kaşık değil. Epic, önceden kabul ettiği App Store ve Play Store kurallarını ihlal etti. Sonrasında da kendini haklı göstermek için mağduru oynadı. Bu davada Apple ve Google haklı olan taraf. Bir mağazaya girmek için gerekli olan koşulları kabul ediyorsan bu kurallara uymak zorundasın.

Fortnite iOS

Biz mağazaya girdik ama pay ödemek istemiyoruz size diyorsan da bu kuralları baştan kabul etmeyecektin. Yargıya taşınan bu konu hakkında muhtemelen 1-2 ay içerisinde nihai karar çıkacaktır. Ancak uzun bir süre Epic ile Apple’ın yıldızının barışmayacağını söyleyebiliriz.