Ford yeni kablo teknolojisi 5 dakikada şarj sağlayacak

Türkiye'nin elektrikli araç projelerine

Dünyanın en büyük otomotiv markaları içerisinde yer alan Ford yeni kablo teknolojisi ile birlikte önemli bir gelişmeye imza attı. Şirketin elektrikli otomobil konusunda Tesla ile yakın rekabet etmesi bekleniyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün ayrıntılara birlikte bakalım.

Ford yeni kablo teknolojisi hayatımızda önemli bir değişiklik yaratacak gibi görünüyor. Elektrikli araçlar dünyanın birçok ülkesinde yaygınlaşıyor. Bu durum aynı zamanda şarj problemini ortaya çıkarıyor. Elektrikli araçları şarj etmek açıkçası pek kolay değil. Ayrıca genellikle 20 dakika civarında şarj dolması için beklenmesi gerekiyor.

Ford tarafından geliştirilen yeni bir teknoloji ile birlikte sadece 5 dakika içerisinde elektrikli araçların bataryaları tamamen dolu hale gelecek. Yapılan yeni bir iş birliği sayesinde bunun rahatlıkla sağlanacağı tahmin ediliyor. Ford ayrıca Köln gibi şehirlerde elektrikli araç üretim fabrikası için 1 milyar dolar civarında yatırım yapacağını söyledi.

Ford yeni kablo teknolojisi merakla bekleniyor

Ford 2022 ile 2023 yıllarında yaklaşık olarak 600 bin elektrikli otomobil üretmeyi hedefliyor. Böylece Tesla markası ile yakın bir şekilde rekabet edecek. Şirketin en beğenilen modellerini elektrikli araca çevirmesi bekleniyor. Böylece dünyanın en beğenilen elektrikli otomobil markalarından bir tanesi olabilir.

Ford yeni kablo teknolojisi

Ford ve Purdue markası tarafından gerçekleştirilecek bir ortaklık bunu kolaylaştıracak. Yeni kablo teknolojisi ile birlikte 5 dakika içerisinde aracın şarj olabileceği söyleniyor. Böylece benzinli araçlar ile aynı sürede yakıt doldurma imkanları ortaya çıkacak. Fakat böyle bir şarj gücü için iyi bir sıvı soğutma sistemi gerekiyor. Ford yeni kablo teknolojisi bu sıvı soğutma desteğini sunacak.

Otomobil satışlarında düşüş iyice belirginleşti: Şirketler zor durumda

Ortaya çıkan son detaylara göre 1400 amper Ford için yeterli. Şirket bu güce ulaşırsa gerçekten de Tesla markasını bile fazlasıyla zorlayabilir. Peki siz yaşanan bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz?