Ford elektrikli araçlarda Tesla rakibi olabilir

Elektrikli şarj istasyonları

Ford, elektrikli araçlarda Tesla ile rekabet edecek güce ulaşmak istiyor. Peki bunu nasıl yapacak? Hadi gelin şirketin yeni çalışmalarına birlikte göz atalım.

Dünyanın en büyük otomotiv markaları içerisinde yer alan Ford genellikle trendleri takip ediyor. Bir dönemlerin en büyük otomotiv markası olarak bilinen şirket şimdilerde birçok rakibe sahip. Üstelik bu rakipler geleceği bile belirleyebilecek güce erişti. Mesela Tesla şirketi daha şimdiden birçok otomotiv firmasının elektrikli araç üretmesini sağladı.

Sadece Tesla değil aynı şekilde Wolksvagen ve Kia gibi birçok marka elektrikli araçlar konusunda önemli çalışmalara devam ediyor. İşin açıkçası Ford biraz geç kaldı bile diyebiliriz. Ancak şirketin uzun süreli hedefi ise Tesla markasını elektrikli araçlar konusunda geçebilmek.

Ford elektrikli araçlarda Tesla rakibi olmak için yeni satın alımlar yaptı

Elektrikli araçlar için şarj yönetimi ve filo izleme yazılımı geliştiren Electiphi, Ford tarafından satın alındı. Böylece bugüne kadarki en ciddi adım atıldı diyebiliriz. Şirketin bu yeni satın alım ile birlikte ticari müşterilere hizmet vermesi bekleniyor.

Ford elektrikli araçlarda Tesla

Electiphi markasına ait tüm ekipler ve hizmetler Ford bünyesine geçmiş oldu. Ford markası sadece elektrikli araç üretmekle kalmayacak aynı zamanda bu ekipmanların donanım ve yazılımını sağlayacak. Üst düzey yöneticilerden bir tanesinin yaptığı açıklamaya göre elektrikli araçlar filolara eklendikçe depo şarj seçenekleri de sunulacak.

Ford – Otosan kriz nedeniyle üretime ara veriyor!

Şirketin transit minibüsleri F-150 kamyonetlerinin elektrikli versiyonlarının piyasaya sürülmesi en önemli gelişmelerden bir tanesiydi. Şimdiyse yapılan bu yeni satın alım işlemi elektrikli araçlar konusunda Ford markasını çok daha ileriye taşıyabilir. Bakalım Ford gerçekten de Tesla markasını geçebilecek mi?