Fitbit İlk Akıllı Saatini Tanıttı

fitbit ionic

Fitbit uzun süredir gündemde olan ilk akıllı saatini bugün resmi olarak tanıttı. Ionic adını taşıyan akıllı saat birçok etkileyici özelliğe sahip.

Bildiğiniz gibi Fitbit giyilebilir teknolojiler pazarının liderlerinden biri. Ancak şirket en popüler giyilebilir cihaz olan akıllı saatlere bugüne kadar el atmamıştı. Şirketin başarısı fitness takibi odaklı akıllı bileklerinden geldi. Ancak şirket sonunda akıllı saat alanına da girdi ve ilk akıllı saati olan Fitbit Ionic’i bugün resmi olarak tanıttı.

Ionic, Android Wear veya Tizen gibi bilindik bir akıllı saat işletim sistemi kullanmıyor. Cihazda bunun yerine şirketin bu akıllı saat için geliştirdiği Ionic OS işletim sistemi kullanılmış. Bu da akıllı saati bazı konularda rakiplerinin önüne geçirmeyi başarmış. Ionic’in en iyi konulardan biri batarya ömrü. Cihaz tek şarjla 4 güne kadar kullanılabiliyor. GPS özelliği açık tutulduğu taktirde bile cihazın şarjı 10 saatten fazla dayanıyor.

fitbit-iconic

50 metreye kadar suya dayanıklı olan Ionic’in yüzme modu da bulunuyor. Fitbit’in akıllı bilekliklerinde olduğu gibi akıllı saatinde de birçok sağlık ve fitness takibi özelliği bulunuyor. Bunların başında elbette kalp atışı monitörü geliyor.

Cihazda Android Wear uygulamaları kullanılamıyor fakat Facebook, Instagram, Snapchat gibi popüler uygulamalar bulunuyor. Ayrıca şirketin çok yakında birçok uygulamanın Ionic OS versiyonunu hazırlayacağı söyleniyor.

Motorola Moto X Sertifika Alırken Görüldü