Facebook’un eniştesi Dave Goldberg öldü

Dave Goldberg

Silikon Vadisi’nin ünlü girişimcilerinden  Dave Goldberg, 47 yaşında hayata veda etti. Dave Goldberg aynı zamanda Facebook’un CEO’su Sheryl Sandberg’in de kocasıydı.  Goldberg daha önce Yahoo’nun yöneticisiyken 2009 yılında web analizleri yapan Survey Monkey’in başına geçmişti.

Dave Goldberg
Dave Goldberg

 

Goldberg’in yönetimi almasından sonra online veri analiz servisi Survey Monkey’in piyasa değeri 2 milyar dolara yükselmişti. Facebook’un kurucusu Zuckerberg de, Goldberg için “inanılmaz bir insan!” yorumunda bulunmuştu. Dave Goldberg’in ölüm haberi, Facebook’ta kardeşi Robert Goldberg tarafından duyuruldu. 2 kızı ve bir oğlu olan 47 yaşındaki iş adamının, gece ani bir kalp krizi geçirdiği düşünülüyor. Ailesi ölümü hakkında henüz başka bir açıklama yapmadı.

Ünlü yatırımcının servetinin kaynağını da Silikon Vadisi oluşturuyor. Goldberg’in 90’lı yılların sonunda kurudğu dijital müzik şirketi Launch Media, 2001 yılında Yahoo tarafından çok yüksek bir fiyatla satın alınmış ve Goldberg internetin yarattığı ilk zenginler arasına girmişti.