Facebook’a Kadınsal Dokunuş!

Facebooka Kadinsal Dokunus

Her geçen gün yeni değişikliklere imza atan sosyal medya devi Facebook’a kadınsal bir dokunuş geldi.

Arkadaşlık ve grup ikonlarında büyük bir değişikliğe giden sosyal medya devi, eşitlik vurgusunu yansıtmaya çalıştı.

Facebook'a Kadinsal Dokunus!

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu Facebook, sistem üzerinde değişiklikler yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde logosunda ufak değişiklikler yapan şirket, şimdi de ikonlarıyla oynadı. Arkadaş ve Grup ikonlarında değişiklik yapan sosyal medya devi yeni tasarımında kadın silüetini öne çıkarmayı tercih etmiş durumda.

İlk bakıldığında farkedilmeyen değişiklikler, dikkatli bakınca ortaya çıkıyor. Eski arkadaş ikonunda erkek silüeti önde kadın silüeti arkada kalırken, yeni tasarlanan ikonda ise tam tersi bir görüntü ortaya çıkmış durumda. Aynı şekilde grup ikonunda da kadın silüeti arkadan öne gelerek değişti. Yeni tasarımla kadın figürünün erkeğin önünde yer alması, Facebook’un sosyal medyada bir kadın devrimi gerçekleştirdiği olarak yorumlandı.

Facebook'a Kadinsal Dokunus!

Facebook tasarım ekibi şefi Caitlin Winner yaptığı açıklamada, “Sembole bakıldığında, erkek simgesi son derece simetrikken, kadın simgesindeki bir omuzun, erkek omuzu biçiminde algılandığını fark ettim. Hastalıklı bir gözle bakmadım aslında, sadece farkındalığım ön plana çıktı ve açıkçası o yanlış omuz beni çok rahatsız etti” şeklinde konuştu.

App Store Türkiye’ye Zam!