Hindistan’da yaşayan 17 yaşında bir kız, ailesinin Facebook’u yasaklamasından sonra intihar etti. Geride bir not bırakan 17 yaşındaki kız çocuğu, Facebook nedeniyle ailesiyle tartıştığını söyledi.
Hindistan’da yaşanan bu olay, Facebook bağımlılığı tartışması yeniden gündeme getirdi. 17 yaşındaki kızın anne ve babası, kızlarının hiç ders çalışmadığını, -ders kitaplarının sayfasında gezinmekten çok, facebook sayfasında gezinme olayı- sürekli uzun telefon konuşmaları yaptığını, her gün facebook üzerinden birileriyle yazıştığını, bunun kendisi için zararlı olduğunu ve dersleriyle ilgilenmesi için, Facebook sayfasını kapatmasını söylemişler. Bu bir tavsiye değilmiş tabi ki, kıza yasaklamışlar. Daha sonra 17 yaşında ki kız, Facebook yasağı nedeniyle intihar etmiş.
Facebook konusunda anne ve babalara yapılan uyarılar malum. Ama anne ve babanın da artık çocuklarını kontrol etmesi zorlanıyor. Her yerde internet var. Her yerden Facebook’a bağlanmak çok kolay. Anne ve babaların Facebook’u yasaklaması kesinlikle çocuklarını ders çalışmaya itecek bir eylem değildir. Aksine bu durum daha fazla çocukları, derslerden ve sizden soğutabiliyor. Yapılması gereken derslerine ayırması gereken bir vakti, kendisine hatırlatmaktır. Derslerine çalıştığında ve başarılı olduğunda kendisine sürpriz armağanların olacağını söyleyin. Bunlar tabiki ilgisini çeken şeyler olmalıdır. Bu nedenle alışverişler de uzmanlar tavsiye ediyorlar. Çocuğunuza her istediğini hemen almayın. Onları meşgul eden internet ortamından biraz çekip, derslerine bakmalarını sağlamak için, beğendikleri ve almak istedikleri eşyaları, karne hediyesi olarak belirleyin. Bunun çocukları ders çalışmaya teşvik edeceği söyleniyor.