✕

F25 Ultra Steam Gen 2 : Günlük Zemin Temizliğinde Buhar Teknolojisi Öne Çıkıyor

F25 Ultra Steam

 Türkiye’de de kullanıcılarla buluşan yeni F25 Ultra Steam Gen 2 modeli, kuru ve ıslak temizliği buhar ve sıcak su teknolojileriyle bir araya getiriyor. Önceki nesle göre 2,5 kat daha fazla buhar hacmi sunan VaporFlow 2.0 Turbo Buhar sistemi özellikle inatçı lekelere müdahaleyi kolaylaştırırken 25.000 Pa emiş gücü ve 90°C’ye kadar sıcak suyla temizlik özelliği, mutfaktan evin farklı yaşam alanlarına uzanan günlük temizlik ihtiyaçlarına yanıt veriyor.

Günlük yaşamı kolaylaştırmak üzere geliştirilen ev robotları alanında global lider Roborock, yeni F25 Ultra Steam Gen 2 modeliyle günlük zemin temizliğinde buhar teknolojisinin kullanım alanını genişletiyor. Özellikle mutfak gibi yoğun kullanılan alanlarda, çocukların ve evcil hayvanların bulunduğu evlerde temizlik ihtiyacı yalnızca toz ve kırıntılarla sınırlı kalmıyor. Dökülen süt, yemek kalıntıları, kuruyan yağ lekeleri veya pati izleri gibi farklı kir türleri, zaman zaman daha yoğun ve bölgesel temizlik gerektiriyor. F25 Ultra Steam Gen 2, kuru ve ıslak temizliği buhar ve sıcak su teknolojileriyle bir araya getirerek bu farklı ihtiyaçlara yönelik seçenekler sunuyor.

 F25 Ultra Steam

Dökülen sıvıdan kuruyan lekeye tek cihazla müdahale

Mutfakta veya yemek masasının çevresinde oluşan kir her zaman tek tip değil. Zeminde aynı anda kırıntılar, kuru kalıntılar ve dökülen sıvılar bulunabiliyor. F25 Ultra Steam Gen 2, 25.000 Pa emiş gücüyle ıslak ve kuru kirleri aynı anda toplamaya yardımcı olurken dakikada 450 devirle çalışan silindir fırçasıyla zemin temizliğini destekliyor.

Kuruyup yapışan lekelerde ise VaporFlow  2.0 Turbo Buhar devreye giriyor. Sistem, Turbo Buhar Modunda 5.000 mg/dk buhar çıkışına ulaşarak önceki nesil F25 Ultra’ya kıyasla 2,5 kat daha fazla buhar hacmi sunuyor. Yoğun buhar, yağ ve yapışkan kirlerin yumuşatılıp zeminden uzaklaştırılmasına yardımcı oluyor. Buhar sistemi yaklaşık 30 saniyede kullanıma hazır hale gelirken 500 cm²’lik bir alanı kapsıyor.

Yağlı mutfak zeminleri için geliştirilen WaveFlow  ise silindir boyunca 90°C’ye kadar sıcak su kullanarak farklı bir temizlik seçeneği sunuyor. Böylece günlük sıvı dökülmelerinden zemine tutunan daha zorlu mutfak lekelerine kadar farklı ihtiyaçlara aynı cihazla müdahale edilebiliyor.

 F25 Ultra Steam

Çocuklar, evcil hayvanlar ve gün içinde yeniden kirlenen zeminler

Çocukların oyun oynadığı, evcil hayvanların dolaştığı ya da gün boyunca sık kullanılan alanlarda zeminlerin temiz kalması her zaman kolay değil. Mama kabının çevresine dökülen parçalar, dışarıdan taşınan pati izleri, koltuk altlarında biriken tüyler veya misafir gelmeden önce fark edilen lekeler, evin tamamını temizlemekten çok belirli bir alana müdahale etmeyi gerektirebiliyor.

F25 Ultra Steam Gen 2, bu tür bölgesel temizlik ihtiyaçlarında da kullanılabiliyor. DirTect  akıllı sensörü, algıladığı kir seviyesine göre emiş gücünü ve su akışını ayarlarken mavi ışık, zemindeki ince tozların ve tüylerin daha kolay görülmesini sağlıyor. Saç ve tüylerin fırçaya dolanmasını önlemek için geliştirilen JawScrapers  sistemi ise özellikle evcil hayvan bulunan evlerde cihazın bakımını kolaylaştırıyor. SGS tarafından gerçekleştirilen kontrollü testlerde sistemin saç dolanma oranı yüzde 0 olarak ölçülürken sonuçlar kullanım koşullarına göre değişebiliyor.

 F25 Ultra Steam

Temizliğin zorlaştığı alanlardan biri de mobilyaların altları ve kenarları. Cihazın 180 derece yatabilen, 12,5 cm yüksekliğindeki alçak tasarımı kanepe ve yatak altlarına erişimi kolaylaştırırken SensEdge  robot kol, üç kenarda 0 mm’ye kadar yakın temizlik yapılmasına yardımcı oluyor.

Yalnızca temizliği değil, cihaz bakımını da pratik hale getiriyor

Günlük temizlikte yalnızca zeminin temizlenmesi değil, kullanılan cihazın yeniden kullanıma hazırlanması da zaman alabiliyor. F25 Ultra Steam Gen 2, kendi kendini temizleme ve kurutma özellikleriyle bu süreci kolaylaştırmayı amaçlıyor. Silindir fırça için 95°C sıcak su ve 180°C buharlı yıkama seçenekleri sunulurken hızlı kurutma işlemi beş dakikada tamamlanabiliyor. Otomatik deterjan dağıtıcısı da her kullanımda deterjan miktarını ayrıca ayarlama ihtiyacını azaltıyor.

Cihaz, AUTO modda ve EKO emiş ayarında 100 dakikaya ve tek şarjla 780 m²’ye kadar temizlik imkanı sunuyor. Daha yoğun temizlik için kullanılan buhar modunda ise çalışma süresi 30 dakikaya kadar çıkabiliyor. Bu değerler Roborock’un kontrollü testlerine dayanırken gerçek kullanım sonuçları seçilen moda ve zemin koşullarına göre değişebiliyor.

GAME GARAJ – SLAYER X7T-5060 gaming laptop incelemesi