Lenovo yeni amiral gemisinde Samsung’a güvenecek

lenovo

Lenovo’nun bu yıl piyasaya süreceği yeni amiral gemisi akıllı telefonunda Samsung’un üst düzey işlemcilerinden Exynos 8870’i kullanacağı ortaya çıktı.

Çin’in en büyük telefon üreticilerinden biri olan Lenovo, önümüzdeki günlerde düzenlenecek CES 2016’da yeni akıllı telefonlarını sergileyecek. Ancak bu telefonlar arasında firmanın yeni amiral gemisi yer almayacak. Lenovo’nun yeni amiral gemisini ilk kez, birkaç ay sonra düzenlenecek MWC 2016’da sergilemesi bekleniyor. Lenovo’nun bu yeni amiral gemisi şimdiye kadar tam bir gizem olsa da, nihayet telefon hakkında ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Telefon hakkında ortaya çıkan ilk bilgiler, Lenovo’nun yeni amiral gemisinde Samsung’a güveneceğini gösteriyor. Bugüne kadar Qualcomm’un işlemcilerini kullanan Çinli telefon üreticisi, yeni amiral gemisinde Samsung’un Exynos 8870 işlemcisini kullanacak. Samsung Galaxy S7 gibi üst düzey telefonlarda kullanılan Exynos 8890’ın bir alt modeli olan Exynos 8870, başta Meizu’nun amiral gemisi olmak üzere önümüzdeki yıl çıkacak bir çok amiral gemisinde yer alacak gibi görünüyor. Exynos 8870’i tercih eden bu firmalara Lenovo’nun da katılması, Samsung’un işlemci konusunda etkinliğini daha da arttırdığını gösteriyor.

Galaxy S7 Hakkında İlginç İddia