Essential Phone satışları pek de iyi gitmiyor

essential phone 1

Android’in kurucu ortağı olan Andy Rubin tarafından tasarlanan Essential Phone, satış rakamları ile hayal kırıklığı yarattı. İşte detaylar.

Andy Rubin tarafından tasarlanan ve Essential şirketi tarafından üretilen Essential Phone (PH-1 diye de geçiyor) geçtiğimiz ay raflardaki yerini almıştı. Sınırlı bir bölgede satışa sunulan telefonun, şimdiye kadar 5000 adet satabildiği ortaya çıktı.

Aslında bu başarısızlığın birden fazla nedeni bunuyor. Essential Phone, son derece verimli bir tanıtım dönemi geçirdi. Çerçevesiz hatları ve teknik özellikleri ile dikkat çeken telefon, üretim aşamasında da bir dizi sorunlar yaşamıştı. Bu sorunlar nedeniyle hayli gecikmeli olarak satışa sunulan Essential Phone, hala Avrupa’da çıkmış değil.

Zaten Amerika ve Kanada’da telefonun satışı belli operatörlere bağlanmış durumda. Bu dezavantajların yanı sıra, Andy Rubin’in telefonunun sahip olduğu etiket fiyatı da satışları olumsuz olarak etkiliyor. Zira kimse ismini ilk defa duyduğu bir cihaza 700 küsür dolar vermek istemiyor.

Örneğin OnePlus piyasaya ilk girdiğinde telefonları neredeyse maliyet fiyatından satışa sunmuştu. Bu sayede cihaz çok kısa bir süre içerisinde 500.000 adet satmayı başarmıştı. Belki OnePlus, ilk telefonunun satışlarından önemli bir kar marjı elde edemedi ama bu sayede ismini tüm dünyaya duyurmuş oldu.

Bu arada Essential yetkilileri, yakın zamanda Avrupa’da bir lansman yapacaklarını duyurmuştu. Fakat bu lansman ile ilgili hala somut bir adım atılmış değil.