eSpor endüstrisi 2016 yılında 500 Milyon dolar civarına ulaşacak

League Of Legends Logo 3

 Hızla bir çok kişi tarafından kabul gören eSpor endüstrisi  PwC’nin yayınladığı rapora göre %43 gibi bir artışa ulaşacak.

e spor

Günümüzün en popüler spor dallarından birisi eSpor. Büyük turnuvalarda 1 milyona yakın izleyiciyi ekran başına toplamayı başarıyor. Bu kitle ise sektörün büyümesine en çok katkı yapanlardan.

PwC ( PricewaterhouseCoopers olan finansal hizmet firması) 2016 yılı için eSpor merkezinde bir rapor yayınladı. Yayınlanan rapora göre eSpor 2016 yılında %43 civarı bir artış gösterecek. Bu sıçrama 463 milyon dolara tekabül ediyor.

Raporda sektöre ilişkin bazı bilgilerde mevcut.   Örnek vermek gerekirse rapora göre en popüler eSpor oyunu League of Legends(LOL), ancak izleyicilerin %63’lük önemli bir kısmı FPS turnuvalarını LOL’e tercih edeceğini söylüyor. Bunun yanında eSpor’u takip edenlerin %57’si kendini hardcore oyuncu olarak belirtiyor. Ankete katılan bayanlar ise eSpor’a erkeklere göre daha müdahil olduklarını söylüyor. Bu sonuç da  eSpor’un erkek odaklı bir spor haline dönüşmeye başladığını kanıtlıyor.

eSpor’un spor olarak kabul görüp görmeyeceği ise hala tartışılan en önemli konulardan.  ABD eski Ulusal Basketbol Birliği sorumlusu David Stern “eSpor tabi ki gerçek bir spor olarak sayılmalı çünkü o da spor salonlarını ve stadyumları tıka basa doldurabiliyor. Ayrıca oluşturulan internet yayın altyapısı (Twitch) sayesinde bir çok kişi bu sporları takip edebiliyor.” dedi. Sonuç olarak eSpor’un geleceğinin bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Çin, Apple iBook Store’u ve iTunes Movie’yi kapattı!