Epic Games Launcher CPU sorunu düzeldi

Epic Games Launcher

Epic Games Launcher CPU’nun aşırı ısınmasına neden oluyordu. Bu sorun yayınlanan güncelleme ile düzelmiş gibi görünüyor.

Geçen hafta Epic Games Launcher istemcisinin bazı AMD Ryzen ve Intel CPU’larda sıcaklıkta bir artışa neden olduğuna dair birkaç rapor vardı. Epic oyun başlatıcısı oyun istemcisinde, Reddit’te birden fazla kullanıcı tarafından bildirildiği ve ayrıca Hot Hardware tarafından test edilip doğrulandığı gibi, herhangi bir oyun çalışmadan bile bazı CPU’ların daha sıcak çalışmasına neden olan bir hata vardı.

Epic Games Launcher’ın sürekli olarak bir tür nispeten zorlu süreç çalıştırdığı ve CPU sıcaklığındaki artış meydana geldiğinde arka planda çalışırken bile bazı CPU kaynaklarını kullandığı bildirildi. Neyse ki, Epic Games bu sorunu istemci için yeni bir 11.0.2 Düzeltme güncellemesiyle düzeltmeyi başardı

Epic Games’den Sergiy Galyonkin, “bunun tam bir çözüm olmadığını” belirtti. Yani anlayacağınız sorun tamamen çözülmüş değil. Muhtemelen 2021’in ilk ışıklarında bir güncelleme daha gelecek.

Epic Games Launcher

Sorunu özetlemek gerekirse, Epic Games Launcher / EGL’nin aynı zaman aralığında arka planda çalışırken Steam ve NVIDIA Geforce Experience olarak 14 kat daha fazla veri gönderdiği daha önce de bildirilmişti.

PlayStation 3’te oynayabileceğiniz PlayStation 2 oyunları

“EpicWebHelper” ın bazı verileri URL’ye/sunucuya gönderdiği keşfedildi. Ancak bu veri toplama davranışının gerçekten yüksek CPU kullanımı geçici sorununun nedeni olup olmadığı merak ediliyor. Umarız en kısa sürede başlatıcıdaki yüksek CPU kullanımı ve veri gönderme olayı çözülür.