Endonezya’nın başkenti doğal afetler nedeniyle değişti

endonezya

Endonezya’nın en büyük şehri olan Jakarta, yaklaşık 70 yıldır Hollanda yönetiminden bağımsız durumda, ancak sömürgeciliğin kalıcı etkileri henüz bitmedi. Bunlara ek olarak ülkenin başkenti de değişmiştir.

Endonezya’nın başkenti doğal afetler nedeniyle değişti. Geçtiğimiz aylarda Endonezya sularında yüzerken keşfedilen gizemli tank karaya çıkarıldı ve nereden geldiği bilinmiyor. Bu konu hakkında kısaca bilgi verecek olursak; Donanma yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, ABD ve Çin’in yaptığı tanklara benzeyen bu tankın su yüzeyinde bir hafta kaldıktan sonra karaya çıkarıldığı belirtildi.

Keşfedilen gizemli aracın bir kopyası olduğuna dikkat çeken ordu yetkilileri, tankın modern muharebe araçlarının birçok özelliğine sahip olduğunu, özenle hazırlandığını ve boş olduğu için su yüzeyinde uzun süre kalabildiğini belirtti. Şimdi ise ülkenin yaşadığı doğal afet nedeniyle başkentin değiştirilmesine karar verildi. O halde bu yazımızda neden sorusuna cevap bulmaya çalışacağız. Nusantara Endonezya’nın Yeni Başkenti Oldu.

endonezya1

Endonezya’nın başkenti doğal afetler nedeniyle değişti

Jakarta’daki 10 milyon insanın çoğunun temiz suya erişimi yok ve içilebilir yeraltı suyunu tüketmek için kuyulara güvenmek zorunda kalıyor. Ve şimdi şehir, başkenti çevreleyen Cava Denizi’ne batıyor. Bu durum nedeniyle sermayenin değiştirilmesi gerekliydi. Sel, kirlilik, batan toprak ve tıkanıklık o kadar feci hale geldi ki, aslında ülkenin başkentlerini tamamen değiştiriyor.

New York merkezli Associated Press’e göre, hükümet ülkenin başkentini alıp Borneo adasındaki Nusantara şehrine taşıyor. Teoride kulağa kolay geliyor, ancak mevcut planlara göre, 2024 yılına kadar yeni başkente taşınan yaklaşık 8.000 devlet memuru zorlu bir iş. Jakarta’nın üçte biri sular altında kalabilir ve sıradan subay olmayanların nasıl hareket etmesi beklendiği veya hareket edemeyen insanlara ne olacağı konusunda henüz net bir bilgi yok.

Akıllı Servis VIP Paketi : Benzeri olmayan VIP hizmet