En Kötü PC Uyarlamaları!

Assassins Creed Unity

Nice başarılı oyunun PC uyarlaması, onlarca teknik sorunla yüz yüze kalıp, istenen başarıdan uzak kalıyor. Bu yapımlardan en önemlilerini sizin için derledik.

Bazı konsol oyunlarının PC sürümleri, tuhaf teknik problemlerle uğraşıp, ticari başarı konusunda, bekleneni veremediler. Yanlış anlaşılma olmaması için vurguluyoruz; listemiz başarısız oyunlardan değil; tam aksine konsollarda harikulade başarı elde edip, PC’ye yeterince iyi uyarlanamayan yapımlardan oluşuyor.

PC Uyarlamaları
Battlefield 4

Batman Arkham Knight

Maalesef oyun, teknik sorunlar sayesinde, PC müdavimlerinden beklenen ilgiyi göremedi. Gerek AMD’nin 2 GB RAM’e sahip grafik yongalarıyla, sadece ve sadece düşük çözünürlükte oynanabilmesi, gerek ısınma sorunları nedeniyle Windows’a dönmesi, yapımın PC versiyonunu başarısız kıldı. Bu sorunları aşan yamanın henüz ortaya çıkmaması ise başka bir problem.

Dead Island

Bir başka konsol efsanesi, bir başka PC uyarlama felaketi. Bug’lardan, garip kamera açılarından ve mavi ekran problemlerinden, oyunun keyfini çıkartamadık.

Assassin’s Creed: Unity

Assassin’s Creed: Unity, konsol platformları için muazzam bir yapım olabilir ancak PC kullanıcılarını, garip derecede yüksek sistem gereksinimleri ve sürekli sorun çıkarmasıyla bezdirmeyi başardı(!)

Final Fantasy 14

Square Enix’in başarısı her oyun müdaviminin malumu ancak, Final Fantasy 14’ün PC versiyonu, bir dizi acayip hatadan dolayı, oynanabilirlik yüzünden sınıfta kalıyor. Yine mavi ekran, yine kamera hataları ve yine oynanabilirlik. Daha ne diyebiliriz?

Battlefield 4

Listemizde en ilginç yapımlardan biri. Bağlantı hataları, donmalar, sistem resetlemeleri ve sunucu çökmeleri nedeniyle, PC sahipleri, Battlefield 4’ü tercih ettikleri için pişman oldular.

Total War: Rome 2

Baştan sona bizi şaşırtan bir yapım. Creative Assembly gibi bir usta yapımcıdan çok daha fazlasını beklerdik. Kötü texture optimizasyonu, en üst seviye PC’lerde bile zayıf performansı, tuhaf yapay zekası, onlarca bug’ı ile; Total War: Rome 2, beklenenden çok uzak kaldı.