ELEKTRİKLİ PEUGEOT 208 TÜRKİYE’DE YOLLARA ÇIKTI!

PEUGEOT 208

İkisi benzinli ve biri elektrikli olmak üzere üç farklı motor seçeneği ile Türkiye pazarına giriş yapan yeni PEUGEOT 208, 498 km şehir içi menzile sahip tamamen elektrikli versiyonu, yeni tasarımı, ileri teknolojileri ve üstün sürüş keyfi sağlayan yeni güç-aktarma sistemiyle yenilendi.

Benzinli ve elektrikli motor seçenekleri ile müşterilere seçme özgürlüğü veren yeni PEUGEOT 208, müşteri ihtiyaçlarına en uygun seçeneği ile tercih edilebiliyor.

EAT8 otomatik şanzımanlı ve benzinli motora sahip yeni 208; ACTIVE PRIME, ALLURE ve GT donanımlarıyla Türkiye’ye giriş yaparken, elektrikli motora sahip yeni E-208 ise sadece GT donanımında satın alınabiliyor.

Yeni 208’in, elektrikli motoruna ek olarak müşteri ihtiyaçlarına yanıt veren benzinli motor seçenekleri, EAT8 tam otomatik şanzımanla Türkiye’de yollara çıkıyor.

İlk olarak 9X8 Hypercar’da tanıtılan, ardından yeni 508 ve 508 SW’de ve son olarak yeni 2008’de kullanılan yeni PEUGEOT ışık imzası, artık yeni 208’e de göz alıcı bir görünüm sağlıyor.

 PEUGEOT 208

Elektrikliye Geçiş Genleri

Yeni E-208, elektrikliye geçiş açısından ileriye doğru önemli bir adım atarak oyunun kurallarını değiştiriyor. Yeni E-208, 50 kWsa batarya ve 100 kW/136 HP’lik tamamen elektrikli motoruyla yaklaşık 363 km’lik birleşik ve 498 km şehir içi menzil sağlıyor.

Tüm kullanım gereksinimlerini ve şarj çözümlerini karşılamak üzere standart olarak 7,4 kW tek fazlı şarj cihazı sunuluyor.  Yüzde 20’den yüzde 80’e tahmini şarj süreleri, hızlı şarj cihazıyla (100 kW) 25 dakikadan, Wallbox ile (7,4 kW) 4 saat 30 dakikadan ve güçlendirilmiş prizle (3,2 kW) 10 saat 30 dakikadan kısa sürüyor.

Motor seçenekleri: Tercihini saf benzinli versiyonlardan yana kullanmak isteyenler için yeni 208 ailesi ekonomik ve verimli iki farklı güçte motor seçeneği sunuyor.

PureTech 100: 100 HP üreten 3 silindirli 1.2 benzinli motor, Stop & Start sistemi ve 8 ileri tam otomatik şanzımanla donatılıyor. PureTech 130: 130 HP üreten 3 silindirli 1.2 benzinli motor, Stop & Start sistemi ve 8 ileri tam otomatik şanzımanla donatılıyor.

En güncel PEUGEOT i-Connect: Yeni 208 ALLURE donanımından itibaren PEUGEOT i-Connect sistemi ile donatılıyor. Ayrıca  GT donanımında navigasyon özelliği sunuluyor. Yüksek çözünürlüklü 10 inçlik merkezi dokunmatik ekran kişiselleştirilebilir özelliği sahip. Ayrıca widget veya kısayol içeren çoklu pencere arayüzü ile kullanımı bir akıllı telefon kadar kolay.

PEUGEOT 208

Bildirimler için farklı menüler arasında soldan sağa, yukarıdan aşağıya kaydırmak veya hatta uygulamaların ana sayfasına geçmek için 3 parmakla dokunmak da kolaylık sağlıyor.

Ayrıca ekranın alt kısmındaki “Home” piyano tuşu ile her an ana sayfaya dönmek mümkün. Ekranın üst kısmındaki sabit bir başlık; dış sıcaklık, klima, bildirimler ve saat ile ilgili bilgileri gösteriyor.

PEUGEOT i-Connect, kablosuz ekran yansıtma işlevi (Apple CarPlay/Android Auto) sayesinde gelişmiş bağlantı sunuyor. Okumayı kolaylaştırmak için harita, 10 inçlik ekranın tamamında gösteriliyor. Ayrıca kullanıcılara yardımcı olmak ve olası soruları yanıtlamak için entegre belgeler ve öğreticiler de yer alıyor.

Yüksek çözünürlüklü park kameraları: Yeni PEUGEOT 208’in GT donanımıyla sunulan yeni ön ve arka park yardım kameraları yüksek çözünürlüklü bir görüntü sağlıyor. Kör Nokta Uyarı Sistemi ile birlikte gelen yeni yüksek çözünürlüklü ön kamera sayesinde 360 derece görünüm  sağlanıyor.

PEUGEOT 208

Yeni nesil sürüş destek sistemleri: Yeni yüksek çözünürlüklü park kameraları dışında yeni Peugeot 208 , sürüşü daha güvenli ve kolay hale getiren özellikler sunuyor:

  • Dur & Kalk fonksiyonuna ve araçlar arası mesafe ayarına sahip adaptif hız sabitleyici.
  • Aktif Tam Durdurma Güvenlik Freni
  • Genişletilmiş Aktif Trafik İşaretleri Tanıma Sistemi ve dijital gösterge panelinde gösterme işlevi
  • Şerit Konumlama Asistanı ve Aktif Şerit Takip Sistemi.
  • Sürücü Dikkat Uyarısı, uzun sürüş sürelerinde ve 70km/s’yi aşan hızlarda direksiyon simidinin mikro hareketlerini analiz ederek dikkat dağınıklığını tespit ediyor.
  • Kör Nokta Uyarı Sistemi.

Siber Casusluk İçin Dini Festivalleri Hedeflediler