El Yazısından Vazgeçemeyenlere: IRISNotes 2 Executive

IRISNotes Executive 2 Dijital Kalem k

IRISNotes 2 Executive’i Türkiye’de satışa sunuldu. Türkçe desteği olan ürün, özel bir kalem ile herhangi bir kağıda yazılan yazı ya da çizimleri bilgisayara aktarıp düzenlemeyi sağlıyor.

Doküman yönetimi konusunda dünyanın önde gelen üreticilerinden IRIS’in Türkiye distribütörü DataStar, el yazısından vazgeçemeyenleri sevindirecek çok özel bir ürünü satışa sundu. IRISNotes 2 Executive adlı bu ürün, el ile yazılan yazı ve çizimleri bilgisayara aktarıp (PC, Mac ya da iPhone, iPAD, iPOD) düzenlemeyi sağlıyor.

Türkçe desteği de olan bu ürün, dijital bir kalem ile özel alıcıdan oluşuyor. Bu özel kalem ve kağıt tutucu şeklinde kullanılabilen USB alıcı ile herhangi bir kağıda (alıcı kağıdın üzerine ya da köşesine konularak) yazma ya da çizme işlemi yapılıyor. Aynı anda yazılan ya da çizilen şey bilgisayara ya da iPAD/iPhone’a aktarılabildiği gibi bilgisayardan uzak olunduğunda belleğe alınan yazı ya da çizim, daha sonra bilgisayar ya da tablete (iPAD) USB kablo aracılığıyla aktarılıyor. Bu şekilde aktarılan el yazısı bilgisayarda Word, Outlook gibi programlarda düzenlenerek kaydedilebiliyor. IRISNotes 2 Executive modeli hem PC hem Macintosh desteği yanında iPAD, iPhone ve iPOD desteği de sunuyor.

IRISNotes Executive 2 Dijital Kalem k

Ürünün belleği 100 A4 sayfası kadar yazıyı depolayabiliyor. Böylece herhangi bir yerde alınan notlar, istendiği zaman bilgisayara aktarılabiliyor. iPAD ya da iPhone aracılığıyla yazı ya da çizimleri anında sosyal medyada hem de kendi el yazısı ile paylaşma olanağı sağlayan bu ürünün alıcısı 16 saat, dijital kalemi ise 11 saatlik pil ömrüne sahip. Her iki ürün de USB kablo ile yeniden şarj edilebiliyor. Ayrıca alıcının üzerindeki ekranda pil ve bellek durumu takip edilebiliyor. El yazısının aynı anda bilgisayara aktarıldığı durumlarda, kalem ‘mouse’ olarak tanımlanarak mouse işlevini de görebiliyor. Böylece yazı yazarken kalemi bırakmadan bilgisayar ya da tablet komutları verilebiliyor.

OCR Tanıma Modülü sayesinde farklı yazı stillerini tanıyıp öğrenerek hata oranını azaltan ürün, Türkçe dahil 30 dil desteği sunuyor. iPAD, iPhone uygulaması App Store’dan ücretsiz indirilebilen bu özel ürünün bazı özellikleri ve fiyatı ise şöyle:

IRISNotes 2 Executive Dijital Kalem

–       Ultrason ve kızılötesi teknolojisine sahip dijital kalem ve USB alıcı,

–       Apple iPAD, iPhone ve iPOD desteği,

–       Şarj edilebilir Lityum-iyon pil (kalem ve alıcının ikisinde de),

–       Pil ömrü: Alıcı 16 saat, kalem 11 saat,

–       Kalem standart uç kullanıyor (67 x 2,35 mm çapındaki herhangi bir uç kullanılabiliyor),

–       A4 boyutunda kapsama alanı,

–       100 A4 boyutlu belge depolama kapasitesi,

–       Windows 8, 7, Vista ve XP; Mac OS X Leopard, Snow Loepard, Lion ve Mountain Lion işletim sistemlerini destekliyor,

–       Türkçe desteği bulunuyor,

–       Fiyat: 135 USD+KDV

Yeni Call of Duty Eski Nesil Konsolları Dışlayacak