E3 2014’ün Lideri Açıklandı!

E3 2014un Lideri Aciklandi

Geride bıraktığımız E3 2014 oyun fuarında bulunan oyuncular arasında düzenlenen anketlerin sonuçları açıklandı.

Yapılan anketlerin sonuçlarına göre oyuncuların tercihi Playstation 4‘ten yana oldu.

E3 2014'un Lideri Aciklandi!

Aşağıda yer alan grafikleri analiz etmek gerekirse; PS4 pastasında yüzde 24’lük kısım PS4‘ü kesinlikle alacağını belirtmiş. Buna karşılık yüzde 25’lik bir kesim muhtemelen alacağını söylerken, yüzde 24’lük kısmın ise kararsız olduğu belirtilmiş. Bununla beraber yüzde 15’lik bir kesim ise kesinlikle almayacağını belirtirken geriye kalan yüzde 13’lük oran ise muhtemelen almayacağını belirtmiş durumda.

Xbox One pastasını açıklamak gerekirse, Microsoft‘un tüm çabalarına rağmen konsolu kesinlikle alacağını belirten kesim yüzde 6’lık bir orana sahip. Konsolu muhtemelen alacağını belirten kesim yüzde 11 iken kararsız olanların oranı ise yüzde 21. Muhtemelen almayacağını belirten kişilerin oranı yüzde 23’ü bulurken, yüzde 39’lük bir kesim kesinlikle almayacağını belirtmiş.

Bu verilere bakıldığında ise PS4‘ün Xbox One üzerinde ciddi bir üstünlük elde ettiği gözlemleniyor. Diğer ilginç bir nokta ise Wii U‘nun bile Xbox One‘ı geçmesi oldu.

Wii U‘nun pastasında, kesinlikle alırım diyen kişilerin oranı yüzde 10 iken muhtemelen alacakların oranı yüzde 12’yi buldu. Bu konuda kararsız kalanlar yüzde 22’lik kesimi oluştururken, muhtemelen almayacağını belirtenlerin oranı yüzde 20. Wii U‘yu kesinlikle almayacağını belirtenler ise yüzde 37’lik bir kesimi oluşturuyor.

E3 2014'un Lideri Aciklandi!

Görüldüğü üzere E3 2014 oyun fuarının sonuçlarına bakıldığında PS4‘ün açık ara rakiplerine fark attığı ortaya çıkıyor. Siz olsanız hangisini seçerdiniz?

The Last of Us: Remastered’ın PS4 Görselleri!