Dünyanın En İnce Telefonu Görüldü

vivotelefon

Önümüzdeki hafta Vivo tarafından resmi olarak tanıtılması beklenen Vivo X5 Max’in dünyanın en ince telefonu ünvanını Oppo R5’ten devralacağı iddia ediliyor.

Dünyanın en ince telefonu ünvanına sahip olan telefonlar teknoloji dünyası tarafından ilgiyle karşılanıyor olsa da, bu ünvanın son dönemde sıklıkla el değiştirmeye başlaması bu özelliğin değerini yavaş yavaş kaybetmeye başlamasına neden oldu. Teknolojik gelişmelerin son dönemde hızını daha da arttırmasıyla telefon kalınlığının bir anda 10 mm’den 5.6 mm’ye kadar düşmesini sağlaması, dünyanın en ince telefonu ünvanının son dönemde birkaç telefonla anılmasına neden oldu.

vivo

Son dönemde dünyanın en ince telefonunu piyasaya süreceklerini duyuran Çin menşeli telefon üreticilerine bugün bir yenisi daha eklendi. Çin menşeli telefon üreticisi Vivo Electronics‘in çok yakında piyasaya sürmesi beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonunun bugüne kadar üretilen en ince akıllı telefon olacağı belirtiliyor. Sadece 4.75 mm kalınlığında olacağı iddia edilen Vivo X5 Max‘in 4.85 mm kalınlığında olan Oppo R5’i geride bırakarak dünyanın en ince akıllı telefonu haline geleceği belirtiliyor.

Önümüzdeki hafta resmi olarak tanıtılması beklenen Vivo X5 Max‘in donanımsal özellikleri arasında sekiz çekirdekli 1.7 GHz işlemci, 2 GB RAM, 13 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera ve 1080p çözünürlükte 5.5 inç dokunmatik ekran yer alıyor.

Snapchat’e Konum Özelliği Eklendi