Dünyanın en hızlı şarj sistemi Super VOOC

Oppo Super VOOC

Çinli akıllı telefon üreticisi, MWC 2016’da dünyanın en hızlı şarj sistemini duyurdu. Super VOOC olarak adlandırılan bu sistemin detayları haberimizde.

Hızlı şarj konusu önümüzdeki günlerde çok daha sık gündeme gelecek. Qualcomm, Samsung ve MediaTek gibi devler bu alanda kendi teknolojilerini geliştirmeye devam ederken beklenmedik bir firma şaşkınlık yarattı. Oppo Super VOOC Flash Charge sizlerle.

Oppo Super VOOC dünyanın en hızlı şarj sistemi

Tanımayanlar için Oppo’nun Çin merkezli bir akıllı telefon üreticisi olduğunu hatırlatalım. Super VOOC ise Oppo tarafından duyurulan yeni şarj sistemi. Bu sistem öylesine hızlı ki 2500 mAh kapasiteli bir akıllı telefon bataryasını sadece 15 dakika içerisinde %100 doldurabiliyor. Üstelik bunu yapmak için özel bir kabloya ihtiyaç duymuyor. Standart Micro USB veya USB-C kablosu yeterli.

Günümüzde en yaygın kullanılan hızlı şarj sistemi Qualcomm’a ait. Bu sistem Quick Charge 3.0 olarak adlandırılıyor ve 35 dakikada pilin ancak %80’ini doldurabiliyor. Dolayısıyla Oppo Super VOOC son derece iddialı duruyor.

Sistemin güvenliği hakkında konuşmak için henüz erken. Oppo’nun kendi internet sitesinde standart 5V ile şarj işleminin yapıldığı, şarj olurken aşırı ısınmaların meydana gelmediği söyleniyor. Bu teknoloji standart volt değerlerinde olduğu için tehlikeli sayılmayabilir. Oppo’nun şarj adaptörü ve kabloyu askeri standartlarda imal ettiği söyleniyor. Yine de bu teknolojinin kabul görmesi ve detaylıca test edilmesi için bir süre beklemek gerek.

YouTube bulanıklaştırma özelliği yenilendi!