DOOM Eternal GeForce RTX 3080 performansı ortaya çıktı! Bu kart efsane dostum!

GeForce RTX 3080

DOOM Eternal GeForce RTX 3080 performansı ortaya çıktı. Nvidia, bir anda çıtayı arşa çıkarmayı başardı. Yeni nesil konsollara yazık oldu.

Herkesin gözü kulağı PlayStation 5 ve Xbox Series X’teyken Nvidia çocuğu ortaya koydu. Yeni nesil konsolların RTX 2060 ayarında olması bekleniyordu. Yeni nesil çıkışını gerçekleştirmeden Nvidia’nın GeForce RTX 30 serisi ile resmen yalan oldu diyebiliriz. Bugün ise DOOM Eternal GeForce RTX 3080 performansını ortaya çıkaran video yayınlandı.

RTX 2080 Ti ile karşılaştırılan RTX 3080 sunduğu performans ile ağız sulandırıyor. Doom Eternal’da 4K çözünürlükte en yüksek ayarlarda RTX 2080 Ti ortalama 90 FPS veriyorken RTX 3080’de ise işler çirkinleşiyor ve FPS 130‘lara kadar çıkıyor.

DOOM Eternal The Ancient Gods geliyor!

4K oyun deneyimini artık akıcı bir şekilde sunabilecek olan Nvidia, yeni nesil konsolların önünü kapatmış oldu. PlayStation 5, 4K çözünürlükte 60 FPS’i opsiyon olarak sunacak. Yani 4K’ya çıktığınızda grafiklerden ödün vermek zorunda kalacaksınız. Aslında 1080P 144 Hz için geliştirilen yeni nesil konsolların ömrü çok kısa olacak.

PS5 ve Xbox Series X’in çıkışından 3-4 yıl geçmeden yeni bir ara konsol göreceğiz. Grafik performansı konusunda iyileştirme alacak olan yeni nesil konsollar, AMD grafik birimin tercih etmesinin bedelini çok ağır ödeyecek gibi görünüyor.

PC tarafında yaşanan bu performans sıçraması, çoğu konsol oyuncusunu resmen büyüledi diyebiliriz. Fiyat konusunda da Türkiye’de bile ideal bir politika izleyen Nvidia, konsol satışını baltalayacak.