Doğum sonrası depresyon hapı onaylandı

Doğum sonrası depresyon hapı onaylandı

Biogen ve Sage Therapeutics’in Zurzuvae’yi geliştirmek için yaptığı iş birliği verimli oldu. FDA, özellikle doğum sonrası depresyonun (PPD) tedavisi için oral hapı onayladı. İşte tüm detaylar.

Doğum sonrası depresyon ilacı, özellikle yeni anneler için tasarlanmış bir antidepresan sınıfında türünün ilk örneği. CDC tarafından yapılan araştırmaya göre, sekiz kadından biri doğum sonrası depresyon belirtileri yaşıyor. PPD semptomları doğumdan sonra oldukça yoğun bir şekilde ortaya çıkabilir ve yeni annenin işlevlerini yerine getirmesini engelleyebileceği için tehlikeli olabilir. Uzun zamandır beklenen onay, ilacın etkinliğini kanıtlayan iki randomize, çift kör çalışma sayesinde sonuca ulaştı.

Doğum sonrası depresyon hapı onaylandı

Zurzuvae’nin önemli bir özelliği, ilacın sadece birkaç gün içinde etkisinin beklenmesi ve iki haftaya kadar alınmasının amaçlanması. Günde bir kez alınan bu oral haptan önce, PPD için en yaygın tedavi planı IV enjeksiyon gerektiriyordu. Bu, bir hastanede veya sağlık tesisinde bir sağlık hizmeti sağlayıcısı tarafından yönetimin gerekli olduğu anlamına geliyordu. Bu onay ile Zurzuvae, erişimi genişletebilecek ve hastaneler dışında daha fazla kadına ulaşabilecek.

İşin püf noktası, ilacın hastanın araba kullanma yeteneğini etkileyebilmesi ve aşırı uyuşukluğa neden olabilmesi. Ek olarak, ilacın uyarı etiketi arasında çoğu antidepresan gibi, intihar düşüncesi riski de yer alıyor. Üstüne üstlük, Zurzuvae ayrıca cenin zararına da neden olabilir. İlaç alan hastalar, hapı alırken ve Zurzuvae’yi aldıktan sonra bir hafta süreyle doğum kontrol yöntemi kullanmalı.

Bitcoin marjinli ters sürekli swapı olan XBTETH’i başlatıyor