Disney TikTok ile ortaklığını duyurdu!

Disney TikTok ile ortaklığını duyurdu!

Disney, metinden konuşmaya özelliğine resmi karakter sesleri eklemek için TikTok ile anlaşma kurdu. Metinlerinizi Lilo ve Stitch’s Stitch, C-3PO, Chewbacca, Star Wars’tan bir Stormtrooper ve Galaksinin Koruyucularından Roket Rakun tarafından seslendirebileceksiniz. İşte detaylar.

Yeni karakter sesleri, hizmetin iki yıllık yıldönümünü kutlayan Disney Plus Day promosyon etkinliğinin bir parçası olarak bugün uygulamada kullanıma sunuluyor. Sesleri kullanmak, TikTok’taki normal metinden konuşmaya çevrilen sesler özelliğine benzer şekilde çalışıyor; bir video kaydettikten sonra ekrandaki metin düğmesine dokunun ve metinden sese sesin okumasını istediğiniz şeyi yazın. Ardından, bir ses seçmek için metinden sese düğmesine (içinden ses dalgaları çıkan bir kafa gibi görünecek) dokunmanız yeterli olacaktır. Ancak, TikTok’un genellikle sunduğu olağan Siri benzeri sesin aksine siz metinlerinizi seçtiğiniz Disney karakteri tarafından seslendirebileceksiniz.

Disney TikTok ile ortaklığını duyurdu!

Teorik olarak özellik bu şekilde çalışacak ancak önce uygulamada yeni Disney seslerinin kilidini açmanız gerekecek. Özelliği deneyenler henüz yalnızca Rocket sesinin kilidininin açıldığını ve diğerlerinin şu anda kullanılamadığını bildirdi. TikTok daha önce de Paramount ile birlikte çalışarak, Ghostface’e benzeyen Scream temalı bir ses eklemişti. Disney ve TikTok, yeni karakter metin-konuşma seslerinin ne kadar süreyle kullanılabileceğini söylemedi. Bunlara ek olarak geçtiğimiz günlerde Instagram da TikTok benzeri özelliği Reels için aynı özelliği sundu. Artık Reels videoları üzerinden metinleri sese dönüştürmek mümkün.

Küresel ısınma yeni hastalıklara neden oluyor: Dünya Sağlık Örgütü uyardı